Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Χωρίς αστυνομία οι τουριστικοί προορισμοί


Στην παραλία «μετακόμισε» το έγκλημα, ακολουθώντας και φέτος πειθήνια τους Έλληνες και ξένους τουρίστες που έχουν κατακλύσει τα ελληνικά νησιά. Η δολοφονία του 19χρονου Βρετανού τουρίστα από μαχαιριά οδηγού ταξί στον Λαγανά Ζακύνθου, οι καλά οργανωμένες συμμορίες της νύκτας που λυμαίνονται κλαμπ δημοφιλών προορισμών και τα καθημερινά κρούσματα παραβατικότητας στις ακτές φέρνουν στο φως την ανάγκη για ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού.

Ακριβείς πληροφορίες του «Τύπου της Κυριακής» αναφέρουν ότι φέτος, παρά την αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα, οι αποσπάσεις αστυνομικών στα νησιά μειώθηκαν κατά 15-20% σε σχέση με πέρυσι. Και αυτό παρότι το 2010 οι ένστολοι στους τουριστικούς προορισμούς ήταν 900 λιγότεροι συγκριτικά με το 2009.
Συγκεκριμένα, στη Ζάκυνθο υπάρχουν 15 αστυνομικοί για 40.000 τουρίστες, στη Μύκονο είναι διαθέσιμοι 22 αστυνομικοί για 90.000 τουρίστες, ενώ στην Πάρο 24 για 100.000 τουρίστες
Οι εκκλήσεις των δημάρχων γίνονται την ώρα που συμμορίες κακοποιών, συνδυάζοντας το… τερπνόν μετά του ωφελίμου, έχουν «μετακομίσει» στα νησιά, αυξάνοντας την εγκληματικότητα.
Κάθε καλοκαίρι συμμορίες ληστών αφήνουν τα αστικά κέντρα και μεταβαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς, καθώς, όπου υπάρχει υπερπληθυσμός, ανθεί η παραβατικότητα. Όπως αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος της Ασφάλειας Αττικής, στόχος των συμμοριών είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια των παραθεριστών, τα ξενοδοχεία, τα κοσμηματοπωλεία, ενώ πεδίο δράσης αποτελούν και οι παραλίες, όπου εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, αφαιρούν πορτοφόλια, ρολόγια, πιστωτικές κάρτες, κινητά ακόμα και τα αυτοκίνητα των λουόμενων.
radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου