Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Πρότυπο ανθρώπου ο Μ. Κακογιάννης λένε οι Έλληνες σκηνοθέτες


«Ο Μιχάλης Κακογιάννης με την ζωή του, το έργο και την δράση του, υπήρξε ένα πρότυπο ανθρώπου που οι αρετές του σπανίζουν διαρκώς στις μέρες μας», αναφέρει η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Μιχάλη Κακογιάννη, εξέφρασε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, της οποίας υπήρξε επίτιμο και ενεργό μέλος μέχρι και σήμερα, «έχοντας πρωτοστατήσει σε όλες τις διεκδικήσεις και σε κάθε αγώνα», όπως αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωσή της.

«Ο Μιχάλης Κακογιάννης με την ζωή του, το έργο και την δράση του, υπήρξε ένα πρότυπο ανθρώπου που οι αρετές του σπανίζουν διαρκώς στις μέρες μας», σημειώνει το σωματείο.
«Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που έκανε γνωστό τον ελληνικό κινηματογράφο έξω από τα σύνορα της Ελλάδας και τον έφερε σε επαφή με το διεθνές κοινό», αναφέρει η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, ενώ για το έργο που άφησε πίσω του, υπογραμμίζει ότι «είναι τεράστιο και θα μείνει σαν παρακαταθήκη για όλους μας και ιδιαίτερα για τις νέες γενιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου