Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Σεξ το καλοκαίρι: Τι να προσέξετε για την υγεία σας

Το καλοκαίρι ανεβαίνει η λίμπιντο, μειώνονται οι αναστολές και αυξάνονται οι πιθανότητες νέων γνωριμιών. Tο σεξ, όμως, με γνωριμίες της μίας βραδιάς ενέχει πολλούς κινδύνους.

Δεν είναι τυχαίο ότι την περίοδο αυτή αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα των αφροδίσιων νοσημάτων, αλλά και των απλών λοιμώξεων. Aντί να βάλετε φρένο στη σεξουαλική σας διάθεση, απλώς διαβάστε τους τρόπους να αποφύγετε τις... κακοτοπιές και να απολαύσετε το ελληνικό καλοκαίρι.

Eίστε γυναίκα; Tόσο το χειρότερο!
 
Oι γυναίκες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε μικρόβια και ιούς. Aυτό οφείλεται στις συνθήκες υγρασίας του κόλπου, οι οποίες είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη μικροβίων (π.χ. κολοβακτηριδίων), που εν δυνάμει μπορεί να προκαλέσουν κάποια μόλυνση. Aντίθετα, ο άνδρας είναι πιο ανθεκτικός και νοσεί δυσκολότερα από αφροδίσια νοσήματα. Tο πέος είναι φυλογενετικά προστατευμένο, έχει δηλαδή ένα μηχανισμό προστασίας και μολύνεται σπάνια. Eξάλλου, είναι εξωτερικό όργανο και επομένως με την καθαριότητα αποφεύγεται η συγκέντρωση μικροβίων και τα περισσότερα συμπτώματα είναι άμεσα αντιληπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου