Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής N. Κιλκίς, Κων/νος Κιλτίδης: «Αγορά και λειτουργία των ΤΑΞΙ»


Προς
Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Κύριε Υπουργέ
Μετά από διάλογο της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, είχε επιτευχθεί συμφωνία...


για το νομοθετικό πλαίσιο έκδοσης αδειών και λειτουργίας των ΤΑΞΙ. Ξαφνικά δημιουργήθηκε πρόβλημα, από απόφασή σας, που αυτή τη στιγμή αναστατώνει την χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου. ΄Ηταν ζητούμενο η όποια απελευθέρωση, για να υπηρετήσει έναν αμφιβόλου εξ αντικειμένου ανταγωνισμό στην αγορά και λειτουργία των ΤΑΞΙ προς όφελος των χρηστών. Η απελευθέρωση σε ευνομούμενη πολιτεία δε σημαίνει ελευθεριότητα και αναρχία. Είναι σίγουρο ότι ο λαϊκισμός δηλητηριάζει την πολιτική και κατ’ επέκταση την κοινωνική ζωή. Η άγνοια όμως και η αναρχία διαλύουν τη συγκροτημένη κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν να επικαλούμαστε τον ανταγωνισμό σε επαγγελματική λειτουργία που κυριαρχεί το έκτακτο και το επείγον στην χρήση των υπηρεσιών κατά πλειοψηφία, όπως και η αδυναμία άλλης επιλογής. Είναι γνωστό σ’ όλους ότι η τιμή χιλιομέτρου καθορίζεται με απόφαση του κράτους και δυσχεραίνει τον ανταγωνισμό ακόμη και στην προσυννενοημένη χρήση ( τηλεφωνικά ή τουριστικά ). Τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι πολλά και δεν μπορούν να εκτεθούν στην παρούσα ερώτηση.

Πρόθεση μου είναι να τονίσω την ανάγκη πλαισίου ομαλής λειτουργίας των ΤΑΞΙ με κανόνες ανταγωνισμού, με κριτήρια απόκτησης αδείας χωρίς υπεραξίες και αυθαιρεσίες αγοράς και επιβίωση των επαγγελματιών, υπηρετώντας τους πολίτες – χρήστες.

Γι’ αυτό ερωτάσθε
- Προτίθεσθε να δώσετε τέλος σ’ αυτή την αναίτια αναστάτωση της χώρας και να δώσετε λύση αποδεκτή πρωτίστως από την κοινωνία χωρίς καταπάτηση του τεκμηριωμένου δικαίου των ιδιοκτητών;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου