Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Διπλή αεροπορική τραγωδία στην Ταϊλάνδη

Ελικόπτερο του στρατού στο οποίο επέβαιναν εννέα άνθρωποι, συνετρίβη σε λόφο στη ζούγκλα κατά μήκος των συνόρων της Ταϊλάνδης με την Μιανμάρ, ενώ εκτελούσε αποστολή για την ανάσυρση των σορών πέντε στρατιωτικών που είχαν σκοτωθεί σε προηγούμενη συντριβή ελικοπτέρου το σαββατοκύριακο.


Το ελικόπτερο Black Hawk συνετρίβη ενώ υπήρχε χαμηλή ορατότητα, αυξάνοντας στα 14 τα θύματα από τα δύο δυστυχήματα στην δυτική επαρχία Πετσαμπούρι, είπαν αξιωματούχοι του στρατού. Την Κυριακή συνετρίβη  ελικόπτερο της εποχής του Βιετνάμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι που είχαν σταλεί στην περιοχή για να εντοπίσουν κρατικούς λειτουργούς που είχαν χαθεί στη ζούγκλα.


Τα δύο ελικόπτερα έπεσαν σε μια τραχιά περιοχή όπου είχαν σημειωθεί σφοδρές βροχοπτώσεις και ήταν δύσκολο για τα σωστικά συνεργεία να προσεγγίσουν πεζή. Στο Black Hawk επέβαιναν ένας εικονολήπτης και οκτώ στρατιωτικοί.


Ανάμεσα στους στρατιωτικούς οι οποίοι σκοτώθηκαν σήμερα ήταν ένας ταξίαρχος, ο Ταουάν Ρουενγκσρί, διοικητής των δυνάμεων δυτικά της Μπανγκόκ.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ένοπλων δυνάμεων «δύο ομάδες ανθρώπων στην περιοχή άκουσαν μια έκρηξη από το Μπλακ Χοκ, αλλά δεν έχει διακριβωθεί η τύχη όσων επέβαιναν σε αυτό». Σύμφωνα με έναν δεύτερο αξιωματικό, «ελπίζουμε ότι υπάρχουν επιζώντες, αλλά δεν στέλνουμε άλλο ελικόπτερο εκεί». Στην περιοχή στάλθηκαν άνδρες του πεζικού για να εντοπίσουν εάν υπάρχουν επιζώντες και να ανασύρουν τις σορούς των θυμάτων.


Τα δυστυχήματα με στρατιωτικά ελικόπτερα δεν είναι ασυνήθιστα στην Ταϊλάνδη. Το διάστημα Ιουνίου-Οκτωβρίου 2008 είχαν συντριβεί τρία Bell UH-1H είτε λόγω μηχανικών προβλημάτων είτε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου