Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα των Η.Π.Α.


Ο οίκος αξιολόγησης Standard&Poor’s υποβάθμισε την αξιολόγησή του για το χρέος του ομοσπονδιακού κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών από τη βαθμίδα AAA στην βαθμίδα AA+. Πρόκειται για την πρώτη υποβάθμιση στην ιστορία των HΠΑ, που κατείχαν....


το βαθμό ΑΑΑ για 70 χρόνια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απώλεσαν την αξιολόγηση AAA από τον οίκο Standard&Poor’s τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας), εξέλιξη η οποία χαρακτηρίζεται δραματική για την μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη.

Ο S&P υποβάθμισε την αξιολόγησή του για το μακροπρόθεσμο χρέος των ΗΠΑ κατά μια βαθμίδα, από το AAA στο AA+, επικαλούμενος τις ανησυχίες για το έλλειμμα.

Τα αμερικανικά ομόλογα, τα οποία άλλοτε αποτελούσαν την αδιαμφισβήτητα ασφαλέστερη επένδυση σε διεθνές επίπεδο, αξιολογούνται πλέον χαμηλότερα από τα ομόλογα που εκδίδονται από χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και ο Καναδάς.

Η προοπτική για την αξιολόγηση του αμερικανικού χρέους είναι αρνητική, ανέφερε ο S&P σε ανακοινωθέν του, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανή και νέα υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 ως 18 μήνες.

Ο S&P έκανε λόγο περί "αρνητικής προοπτικής" στην ανάλυσή του, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρξει νέα υποβάθμιση τους επόμενους 12 με 18 μήνες, ενώ κυβερνητικές πηγές που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με τον οίκο αξιολόγησης χαρακτήρισαν την ανάλυσή του εσφαλμένη.

Η -- δίχως προηγούμενο -- υποβάθμιση χαρακτηρίζεται ως δραματική εξέλιξη για την μεγαλύτερη οικονομία σε διεθνές επίπεδο. Είναι πιθανό να σημάνει την αύξηση του κόστους δανεισμού τόσο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές     trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου