Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

WSJ: Ο Γκρος προειδοποιεί την Ευρώπη και μιλά για αξία στην αγορά χρεών




Το κλειδί για να καθησυχαστούν οι νευρικού επενδυτές, είναι να επιλυθεί το πρόβλημα χρέους που πλήττει την ευρωζώνη, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, Μπιλ Γκρος.....

Ο γκουρού των ομολόγων τόνισε ότι η κρίση χρέους που έχει «αχρηστέψει» την Ελλάδα απειλεί τώρα την Ιταλία και την Ισπανία και –αν δεν τεθεί υπό έλεγχο- θα μπορούσε να προκαλέσει πιέσεις ακόμα και στη Γαλλία.


«Η ευρω-χώρα είναι το κλειδί» για την επίλυση του προβλήματος, είπε ο κ. Γκρος. «Οι αξιωματούχοι πρέπει να επιστρέψουν από τις παραλίες και να αποφασίσουν, διαφορετικά οι αγορές θα αποφασίσουν αντί γι’ αυτούς».


Ο κ. Γκρος έφερε ως παράδειγμα το άνοιγμα του σπρεντ των 10ετών ομολόγων Γαλλίας και Γερμανίας ως μια πιθανώς ανησυχητική ένδειξη ότι η κρίση χρέους της Ευρώπης ίσως μπαίνει σε μια νέα, επικίνδυνη φάση, ενώ τόνισε ότι η ευρωζώνη πρέπει να επιτύχει μεγαλύτερη νομισματική και δημοσιονομική συναίνεση.


Επίσης, αν και θεωρεί ότι το ευρώ θα επιβιώσει, είπε ότι η Ελλάδα ίσως βγει από την ευρωζώνη.


Ο κ. Γκρος θεωρεί ότι η αγορά χρεών ενέχει ακόμα και με τις σημερινές συνθήκες αξία, καταδεικνύοντας τα κρατικά ομόλογα του Καναδά, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας και του Μεξικό.   skai,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου