Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Έκτακτη σύνοδο της G7 ανακοίνωσε ο Μπερλουσκόνι

Έκτακτη σύνοδο της G7 ανακοίνωσε ο Μπερλουσκόνι

Σάββατο, 6 Αύγουστος 2011 09:33:42   |   Εκτύπωση   |   E-mail
 
   0
Έκτακτη σύνοδο της G7 ανακοίνωσε ο Μπερλουσκόνι
Την επίσπευση της σύγκλησης έκτακτης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7 ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, εν μέσω ανησυχιών για διάχυση της κρίσης χρέους....

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το γάλλο πρόεδρο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διευκρίνισε ότι συμφώνησαν για τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου εντός των επόμενων ημερών, η οποία θα είναι προπαρασκευαστική, εν όψει της συνεδρίαση της G8.

Από την πλευρά του ο Νικολά Σαρκοζί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Βρετανίας, ενώ η Άγκελα Μέρκελ επικοινώνησε με τους Μπερλουσκόνι και Κάμερον.

Εκπρόσωπος της καγκελαρίας ανέφερε ότι «όλοι συμφώνησαν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου».

Χωριστές τηλεφωνικές επαφές είχε και με το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ χθες και οι τρεις ηγέτες συζήτησαν για "τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κρίση (χρέους χωρών-μελών) της ευρωζώνης", ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

"Σημειώνοντας τα σημαντικά βήματα που συμφωνήθηκαν στη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης την 21η Ιουλίου και το πόσο μεγάλη σημασία έχει η εφαρμογή τους, ο πρόεδρος καλωσόρισε τη συνεχιζόμενη ηγεσία που επιδεικνύουν ο πρόεδρος Σαρκοζί και η καγκελάριος Μέρκελ όσον αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων που τίθενται για την οικονομία της Ευρώπης", αναφέρει το ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.

 Η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι επρόκειτο να υπάρξει μια τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στους κ.κ. Σαρκοζί και Ομπάμα.   newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου