Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

"Θύελλα" προκάλεσε στη Βουλή η κίνηση Καρχιμάκη


"Θύελλα" προκάλεσε στη Βουλή η κίνηση Καρχιμάκη«Θύελλα» προκάλεσε στη Βουλή η ενέργεια του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μ.Καρχιμάκη, να ζητήσει το πόθεν έσχες του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την έκδοση των σχολικών βιβλίων.

Η κίνηση Καρχιμάκη προκάλεσε τη διαμαρτυρία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ζήτησαν να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι Προκόπης Παυλόπουλος, Γιάννης Τραγάκης και Βύρων Πολύδωρας, χαρακτήρισαν την ενέργεια του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ως απαράδεκτο γεγονός εκφοβισμού και εκβιασμού ανώτατου δικαστικού λειτουργού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Τσούρας, απέρριψε την πρόταση της ΝΔ για κλήτευση των δύο δικαστικών λειτουργών με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί ως κλήση σε απολογία δικαστών.

Ο ίδιος έκανε λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης των σχολικών βιβλίων, που είχε πολλές δεκαετίες να συμβεί, και παρότι τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες για αυτό, παρέπεμψε τους βουλευτές της Ν.Δ. να προχωρήσουν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο ή σε κλήση της υπουργού Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο Γ. Τραγάκης ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής να διαβιβάσει, τουλάχιστον, στον πρωθυπουργό τη διαμαρτυρία της ΝΔ για την ενέργεια του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

«Πυρά» κατά του Μ.Καρχιμάκη εξαπέλυσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάσος Αλευράς, που χαρακτήρισε ατυχέστατες τις δηλώσεις.

Για το ζήτημα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος απάντησε ότι σε μία με δύο ημέρες θα λάβει τις αποφάσεις του.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου