Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στη Βουλή


Απάντηση σε όσους διαβλέπουν τη διάλυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, έδωσε μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική.
«Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στη Βουλή, κόντρα σε εκείνους που ονειρεύονται τη διάλυσή της», υπογράμμισε απορρίπτοντας δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για διάλυση του κινήματος και επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ν.Δ.
Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν κάνει τη δουλειά της και γι' αυτό αποτυγχάνει στους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα για τα οποία έχει δεσμευτεί. «Είναι φανερό ότι αδυνατεί να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές και της ρήξεις που απαιτούνται για να σωθεί η χώρα», επισήμανε, σημειώνοντας ότι αν η κυβέρνηση είχε κάνει αυτά που έπρεπε θα είχε υπερκαλύψει τις ανάγκες των επομένων μηνών και δεν θα χρειάζονταν τα πρόσθετα μέτρα που τώρα της ζητούν.

Σχολιάζοντας πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας διαπίστωσε ότι υπάρχει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, ενώ όπως είπε, «τα παλιά κόμματα πνέουν τα λοίσθια», γιατί καταρρέει το κομματικό κράτος που ήταν ο συνδετικός κρίκος με τους κομματικούς στρατούς.
Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις φαίνεται ότι δεν μπορεί να είναι χρήσιμες και ότι έρχονται μεγάλες αλλαγές.
Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπήρξε εισήγηση του βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη για τις εκλογές που προγραμματίζεται να γίνουν στο τέλος του μήνα στις Ομάδες Πρωτοβουλίας του κόμματος, προκειμένου να αναδειχθούν 9μελή συμβούλια. Επίσης συζητήθηκε και ο ρόλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου