Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Γερμανοί πολιτικοί «δείχνουν» έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη


Έντονο προβληματισμό και ανησυχίες φέρνουν στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής στο Βερολίνο οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα.

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται σήμερα εκτενώς στο θέμα της ελληνικής οικονομίας και φιλοξενεί δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, τα οποία επαναλαμβάνουν ότι η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ κατηγορεί ευθέως την Ελλάδα ότι με τη στάση που διατηρεί «θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ και ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και μέλος του προεδρείου των Φιλελευθέρων Χέρμαν Ότο Σόλμς εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το εάν η Ελλάδα θα τα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση χωρίς να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της και να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης όσο βρίσκεται εντός της Ευρωζώνης. Και οι δύο θέτουν ανοιχτά θέμα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη με τον Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ να δηλώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει εάν ως μέλος της ευρωζώνης μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα ανταγωνιστική, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν το πιστεύει.

«Όσο δεν πληρούνται οι όροι δεν δίνεται βοήθεια»
Η γερμανική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφεν Ζάιμπερτ επαναλαμβάνει την πάγια θέση που διατηρεί πριν από κάθε δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας για την ελληνική οικονομία. «Θα μελετήσουμε τα επίσημα στοιχεία και θα τοποθετηθούμε».

Σήμερα πάντως εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας είπε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ότι «όσο δεν πληρούνται οι όροι, δεν μπορεί να δοθεί η βοήθεια», ενώ διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει κατατεθεί έκθεση της τρόικα, η οποία να επιτρέπει την καταβολή.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου