Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Μετ' εμποδίων η καταβολή των συντάξεων


Στις 21 και στις 24 Οκτωβρίου. θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου στους συνταξιούχους του ΙΚΑ.

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος, σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη πληρωμή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, πιθανόν να υπάρξουν διαφορές στο δικαιούμενο ποσό σύνταξης, οι οποίες θα αποκατασταθούν σε επόμενη επεξεργασία, καθώς για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού δεν ήταν διαθέσιμες όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.

Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή το ΙΚΑ υποχρεώθηκε να προβεί αυτοδύναμα σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας των εργαζομένων στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση Κοινωνικής Ασφάλισης. (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), η οποία εκτελεί τη μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σήμερα, 21 Οκτωβρίου θα πληρωθούν με πίστωση του Τραπεζικού τους Λογαριασμού οι 934.872 συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή.

Αντίστοιχα από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πληρωθούν από τις 24 Οκτωβρίου οι 79.844 συνταξιούχοι που δεν ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή, εφόσον προηγηθεί η διαδικασία της φυσικής καταγραφής τους στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στις ίδιες ημερομηνίες, θα καταβληθούν οι συντάξεις στους 835 συνταξιούχους στους οποίους διαπιστώθηκε πρόβλημα στο λογαριασμό τραπέζης (λογαριασμοί χωρίς IBAN) με την προϋπόθεση ότι θα προβούν στην διόρθωση του λογαριασμού τους.

Επίσης, λόγω της απεργίας στην ΗΔΙΚΑ, δεν θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου στις παρακάτω κατηγορίες:

1. Συντάξεις κατοίκων εξωτερικού

2. Έκδοση νέων συντάξεων με χειρόγραφη διαδικασία

3. Συνταξιούχοι οι οποίοι πληρώθηκαν την σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Για τις κατηγορίες αυτές, θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου 2011 μαζί με τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2011.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου