Την ανάγκη μιας «ισχυρής πολιτικής βούλησης από όλους τους λαούς της Ευρώπης για να πάμε μπροστά» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, στην αρχή της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο. «Αλλιώς», πρόσθεσε, «ή θα είμαστε με βήματα προς τα πίσω ή σημειωτόν».
Με αφορμή τη μετάβασή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ , ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι στην ΕΕ «υπάρχει μια μεγάλη δυστοκία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πολύ νωρίτερα».
Όπως είπε, «αυτή η δυστοκία δημιουργεί αβεβαιότητες, οι αβεβαιότητες δημιουργούν αναταράξεις και σύγχυση στις αγορές, το πρόβλημα των αγορών δημιουργεί αδυναμίες στις χώρες να ανακάμψουν ευκολότερα». «Αυτές οι αδυναμίες», συμπλήρωσε, «πολλές φορές οδηγούν και σε προβλήματα κοινωνικής συνοχής».«Από την αρχή με λάθος ''συνταγή''»
Αρθρο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τίτλο «Από την αρχή με λάθος ''συνταγή''», με το οποίο απαντά ουσιαστικά στις φωνές εκείνες που μιλούν για απουσία πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα, φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση διότι παρά τις θυσίες δεν διαπιστώνει βελτίωση».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, το καθοριστικό ερώτημα είναι γιατί απέτυχε η μέχρι σήμερα πολιτική. Όπως υποστηρίζει, η αποτυχία οφείλεται στο ότι από την αρχή η ''συνταγή'' ήταν λανθασμένη.
«Σε μια οικονομία που βρίσκεται ήδη σε ύφεση δεν είναι δυνατή η επιβολή όλο και περισσότερων φόρων. Διότι έτσι δεν βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα. Παράλληλα είναι αδύνατη η εφαρμογή ενός προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων από τη στιγμή που το χρηματιστήριο παρουσιάζει πτώση. Μόνο μέσα στους τελευταίους 3 μήνες η αξία της δημόσιας περιουσίας έχει μειωθεί κατά 50%», επισημαίνει.
Σε άλλο σημείο του άρθρου υπογραμμίζει ότι «κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης δεν θα πετύχει όσο οι Έλληνες δεν βλέπουν ''φως στην άκρη του τούνελ''» και προσθέτει ότι «η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής αντικατοπτρίζεται στις συνεχώς διογκούμενες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και την αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια».
naftemporiki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου