Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Επιταγές για τους σπουδαστές των ΙΕΚ για επαγγελματική κατάρτηση

Επιταγές για τους σπουδαστές των ΙΕΚ για επαγγελματική κατάρτηση
H Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας σχεδίασε την πράξη «Χορήγηση Επιταγής (Voucher) Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης». Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερων καταρτιζόμενων στα ΙΕΚ (δημόσια και ιδιωτικά), οι οποίοι λόγω συνθηκών θα είχαν πρόβλημα συμμετοχής και ολοκλήρωσης της επαγγελματικής κατάρτισής τους.

Η χορήγηση επιταγών Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης έχει ως έναρξη το τρέχον χειμερινό εξάμηνο του 2011 και λήξη το εαρινό εξάμηνο του 2015. Η «επιταγή» συνίσταται -για όλους τους καταρτιζόμενους σε ΔΙΕΚ και ΙΙΕΚ, σε ένα εφάπαξ χρηματικό ποσό. Το ποσό αυτό ισούται με τα δίδακτρα, τα οποία καταβάλλουν για δύο εξάμηνα κατάρτισης οι Ελληνες και αλλοδαποί υπήκοοι χωρών μελών της Ε.Ε. που καταρτίζονται στα ΔΙΕΚ αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, δηλαδή 367 ευρώ ανά εξάμηνο ή συνολικά σε αυτήν τη φάση στα 734 ευρώ (2x367ευρώ) για το έτος κατάρτισης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χορήγηση της Επιταγής Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης έχουν οι καταρτιζόμενοι, Ελληνες και αλλοδαποί υπήκοοι χωρών μελών της Ε.Ε., καθώς και οι νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών που εγγράφονται σε οποιοδήποτε από τα εξάμηνα κατάρτισης για τις ειδικότητες τεσσάρων (4) και δύο (2) εξαμήνων σε όλα τα ΔΙΕΚ και ΙΙΕΚ της χώρας.

Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέγονται οι δικαιούχοι της επιταγής και οι αναπτυξιακές ειδικότητες καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία υπογραφής από τους αρμόδιους υπουργούς και θα ισχύσουν με την υπογραφή της. Προς υποστήριξη του προγράμματος έχει αναπτυχθεί η διαδικτυακή εφαρμογή www.voucher-iek-ggdvm.gr, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τα στάδιά του και την εξέλιξη της διαδικασίας ανάδειξης των δικαιούχων. Στη διάθεσή σας θα βρίσκεται και η γραμμή υποστήριξης (τηλ.: 213-1311587 & 213-1311560)

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ). Για το τρέχον έτος κατάρτισης η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων λήγει στις 25 Νοεμβρίου.



espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου