Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Αύξησε την κατανάλωση θερμίδων με δύο αποτελεσματικές ασκήσεις


Το μυστικό για να χάσεις γρήγορα λίπος δεν είναι να περνάς περισσότερο χρόνο στο γυμναστήριο, αλλά να στοχεύεις στην εκγύμναση πιο πολλών μυϊκών ομάδων. Οσο πιο πολλούς μυς γυμνάζεις τόσο πιο πολλές θερμίδες καις. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσεις πιο πολλή δύναμη κι ένα σώμα γραμμωμένο, χωρίς λίπος, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι παρακάτω ασκήσεις θα γυμνάσουν όλο το σώμα σου και πρέπει να τις εντάξεις στην προπόνησή σου.


ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ. Εκτέλεσε εναλλάξ τις δύο παρακάτω ασκήσεις χωρίς ξεκούραση. Κάνε όσες επαναλήψεις και σετ μπορείς για 15 λεπτά.

Κωπηλατική με ανάποδη προβολή και ισορροπία στο ένα πόδι
Στάσου όρθιος μπροστά σε ένα μηχάνημα τροχαλίας και βάλε μία μονή λαβή στη μέση του μηχανήματος. Πιάσε τη λαβή με το δεξί χέρι και κάνε λίγο πίσω, ώστε να νιώσεις την ένταση. Από εκείνη τη θέση, κάνε μία προβολή προς τα πίσω με το αριστερό πόδι, μέχρι τα γόνατα να είναι λυγισμένα 90 μοίρες. Μετά τράβα τη λαβή προς το σώμα, μέχρι ο αγκώνας να έρθει πίσω από την πλάτη. Συγχρόνως, σήκωσε το δεξί γόνατο ψηλά και ισορρόπησε στο αριστερό πόδι. Γύρνα στην αρχική θέση και κάνε το ίδιο με το άλλο πόδι.

ΜΥΪΚΟ ΚΟΛΠΟ. Αύξησε τη δύναμή σου σε κάθε κάμψη, μένοντας απλώς στο χαμηλότερο μέρος της κίνησης για 4 δευτερόλεπτα. Η ισομετρική κίνηση αναγκάζει τους μυς να δουλέψουν πιο σκληρά.

2 Κάμψεις και πόδι στο στήθος πάνω σε ελβετική μπάλα
Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις τοποθετώντας όμως τα πόδια σου πάνω σε ελβετική μπάλα - πρόσεχε το κορμί σου να είναι σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Κάνε μία κάμψη και όταν τεντώσεις τα χέρια σου, φέρε το ένα γόνατο κοντά στο στήθος. Επανάφερε το πόδι στην αρχική θέση. Κάνε άλλη μία κάμψη και φέρε το άλλο γόνατο κοντά στο στήθος. Μη ρίχνεις τη λεκάνη σου κατά τη διάρκεια της κίνησης.

www.menshealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου