Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Στην τελική ευθεία η ανάθεση των υπηρεσιών Καθαριότητας σε ιδιώτες στο Λαγκαδά

Στην τελική ευθεία περνά στο δήμο Λαγκαδά η ανάθεση των υπηρεσιών Καθαριότητας σε ιδιώτες. Την επόμενη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, ανοίγουν οι προσφορές που κατέθεσαν ιδιώτες για την ανάληψη του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων στην περιοχή
Η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά προχώρησε στην προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού, υποστηρίζοντας πως οι υπηρεσίες Καθαριότητας θα κοστίζουν λιγότερο στα ταμεία του δήμου εάν ανατεθούν σε ιδιώτες. Επίσης, υποστηρίζει πως το υπουργείο Εσωτερικών δεν απάντησε στο αίτημα του δήμου για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πλήρης λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας στην περιοχή. Αυτή η απόφαση, όμως, του δήμου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΟΕ ΟΤΑ, εκπρόσωποι της οποίας διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια να εκχωρηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτη, η ΠΟΕ ΟΤΑ προκήρυξε ήδη τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί ώς τις 12 το μεσημέρι της επόμενης Δευτέρας σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από το δημαρχείο του Λαγκαδά.
Πληροφορίες: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου