Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Στη βοήθεια της Ελλάδας για την ευρωπαϊκή της προοπτική προσβλέπει η Τουρκία


Στη βοήθεια της Ελλάδας για την ευρωπαϊκή της προοπτική προσβλέπει η Τουρκία

 
  

Με επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνική Άμυνας και συνάντηση με τον Υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο συνεχίζεται η ιδιωτική επίσκεψη στην Αθήνα, του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος χθες είχε συνάντηση με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα.

Η συνάντηση του κ. Μπαγίς με τον κ. Αβραμόπουλο είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης και πραγματοποιήθηκε μέσα σε θερμό κλίμα.


Ο υπουργός καλωσόρισε τον Τούρκο υπουργό στη χώρα, μεταφέροντάς του τις θερμότερες ευχές του για εκείνον και την οικογένειά του, με τον δεύτερο να δηλώνει ευτυχής και αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. 

«Είμαι ευτυχής που είμαι ίσως ο πρώτος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που επισκέπτεται το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας. Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα. Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που αναλάβατε Υπουργός Άμυνας που είπα στους φίλους μου ότι αισθάνομαι ήδη πολύ ασφαλέστερος. Γιατί γνωρίζω ότι κάποιος που πιστεύει σε αυτή τη σχέση, που πιστεύει ότι οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις θα ανθίσουν, είναι τώρα επικεφαλής των Αμυντικών θεμάτων.

Όντες και οι δύο εταίροι του ΝΑΤΟ έχουμε την υποχρέωση να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο και όχι να ζημιώνουμε ο ένας τον άλλο. Και οι λαοί μας επίσης αξίζουν κάτι καλύτερο, έχουν την απαίτηση από εμάς να διατηρούμε καλές σχέσεις και δόξα τω Θεώ έχουμε πολύ καλές σχέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει:

«Μπορώ σήμερα να πω ότι γίνεται η αρχή μιας νέας φάσης στις Ελληνο-Τουρκικές  σχέσεις. Δημήτρη, θέλω να σε ευχαριστήσω για την προσωπική σου συμβολή στη δόμηση αυτής της νέας φάσης. Πάντα επαναλαμβάνω ότι χρειαζόμαστε μια νέα Ευρώπη, ένα ευρύτερο όραμα και είμαι σίγουρος ότι ηγέτες σαν εσένα θα διαμορφώσουν αυτήν την νέα Ευρώπη, της οποίας μέρος θα είναι και η Τουρκία και ως Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων προσβλέπω σε αυτό το όραμα, σε αυτήν την νέα φάση».


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου