Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Σέρρες: Εγκαταλείπουν τα έπιπλα τους....σε ακάλυπτους χώρους


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: Εγκαταλείπουν τα έπιπλα τους....σε ακάλυπτους χώρους

Αντιμέτωποι με τα σκουπίδια βρίσκονται καθημερινά οι κάτοικοι της οδού Δυτικής Θράκης, καθώς η απαράδεκτη συμπεριφορά  συμπολιτών μας να πετούν τα σκουπίδια τους στην μέση της οδού ή των πεζοδρομίων δυσχαιρένει το έργο των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου. Παρά το συχνό καθαρισμό της περιοχής από τους υπάλληλους καθαριότητας είναι εξαιρετικά δύσκολα να εξαλειφθεί το πρόβλημα, λόγω των εκατοντάδων αυτοκινήτων που βρίσκονται στην περιοχή. «Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περιοχή, καθώς είναι αρκετά βεβαρημένη από τον μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων.
Για αυτό το λόγω ζητήσαμε από τους οδηγούς να αποσύρουν τα οχήματά τους όταν καθαρίσαμε πλήρως την Δυτ Θράκης» μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παντελής Χράπας

Δείγμα της αδιαφορίας των συμπολιτών μας για το αστικό περιβάλλον της Δυτ Θράκης αποτελεί η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται χώρος πρασίνου στην συμβολή της οδού με την Στρυμόνος. Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την παρουσία  πλαστικών και χαρτικών που έχουν αφεθεί στην περιοχή, ζητώντας την άμεση επέμβαση του Δήμου, καθώς στον χώρο παίζουν τα παιδιά τους. Από την πλευρά του ο κ. Χράπας διαβεβαίωσε πως: «Μας είναι γνωστό το πρόβλημα και σύντομα θα προβούμε στον καθαρισμό του. Βέβαια ο χώρος ανήκει στην υπευθυνότητα εργολάβου «πράσινου», ο οποίος μας ζήτησε βοήθεια προκειμένου να παραμείνουν καθαροί οι χώροι πρασίνου».

 Στο ίδιο κλίμα παρατηρείται και το φαινόμενο εγκατάλειψης επίπλων ή άλλων ογκόδων υλικών σε ανοιχτούς συνήθως ιδιωτικούς χώρους ή ακόμα και στα πεζοδρόμια προκαλώντας εκτός από μία άσχημη εικόνα για την πόλη και εστίες κινδύνου, καθώς γίνονται φωλιά για αδέσποτα αλλά και επικίνδυνα ζώα όπως φίδια. Από την πλευρά του το φαινόμενο έχει απασχολήσει και τον κ. Χράπα ο οποίος μας δήλωσε: «Καθημερινά ζητάνε την συνδρομή μας δημότες οι οποίοι θέλουν να ξεφορτωθούν παλιά έπιπλα. ΜΕ ευχαρίστηση ανταποκρινόμαστε, αλλά θα ήταν καλύτερο οι συμπολίτες μας να απευθύνονται σε ιδιώτες που ειδικεύονται σε τέτοιους εξυπηρετήσης. Οι δημότες δεν θα πρέπει να αφήνουν τέτοιου είδους αντικείμενα σε δημόσια περιοχή για να μην ενοχλούν τους συμπολίτες τους».



Του Καγιογλίδη Παναγιώτη


serresparatiritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου