Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δεν συμφωνεί σε αλλαγή του πολιτικού πλαισίου ο κ. Σαμαράς



Προβληματισμό προκαλούν στη Ν Δ οι πολιτικές διεργασίες που έχει δρομολογήσει το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων που αφορούν τις συζητήσεις για το PSI και τις παράλληλες διαπραγματεύσεις για την λήψη μέτρων.  
Το μεσημέρι στη 1.00 ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.  


Ανοικτό αφήνουν και το ενδεχόμενο να προσέλθει στην συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπαδήμο σήμερα το απόγευμα εφόσον το ζητήσει ο πρωθυπουργός. Η ΝΔ δεν είναι θετική σε αλλαγή του πολιτικού πλαισίου που έχει συμφωνηθεί και στο οποίο βασίζεται η κυβέρνηση.  "Οι θέσεις μας είναι γνωστές, εμείς πηγαίνουμε στην συνάντηση για να ακούσουμε τι έχει να μας πει και να μας προτείνει ο πρωθυπουργός" έλεγε στέλεχος του ηγετικού επιτελείου του κόμματος. Η ΝΔ θεωρεί αποφασιστικής σημασίας να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων προκειμένου να μειωθεί το δανειακό βάρος της χώρας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Θεωρεί όμως ότι γύρω από το κούρεμα του ελληνικού χρέους γίνεται τεράστιο παιχνίδι. Ο κ. Σαμαράς έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και ότι μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές. 

Ο κ. Σαμαράς επιμένει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο στο πλαίσιο της αρχικής συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών και ότι ο ακριβής προσδιορισμός τους επηρεάζεται από τις διαπραγματεύσεις για το PSI και την δανειακή όχι όμως από τις πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες όσων μετέχουν στην κυβέρνηση. Παραλλήλως η ΝΔ παραμένει στις θέσεις της για τα επιμέρους ζητήματα όπως οι επικουρικές συντάξεις και οι περικοπές στον ιδιωτικό τομέα.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου