Παράλληλα, άφησε αιχμές για την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέροντας πως «πρέπει να επιστραφούν οι μομφές που προήλθαν είτε από τον Τύπο είτε από άλλα κέντρα, επειδή τόλμησαν να αντιδράσουν οι βουλευτές».
Ο πολύπειρος βουλευτής εξήγησε ότι η αντίδραση δεκάδων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν το άρθρο 29, το οποίο τελικά δεν θεσπίστηκε, «δεν είχε σχέση με την ουσία, αλλά με την επιμονή του υπουργού να παραβιάσουμε τον κανονισμό της Βουλής και να ψηφίσουμε, ενώ είχε κλείσει η συζήτηση».
Πρόσθεσε πως κατανοεί το πρόβλημα του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, «που ήθελε να κλείσει το ζήτημα, αλλά δεν μας αφορούσε το θέμα ανοίγματος επαγγέλματος φαρμακοποιού, θέλαμε την ώρα που βάλλεται το Κοινοβούλιο, που προπαγανδίζουν την επιστροφή στη δραχμή και τη χρεοκοπία. Θέλαμε το Κοινοβούλιο να παραμείνει στο ύψος των ευθυνών και του ρόλου» και σημείωσε ότι «οι 22 και όσοι καταψήφισαν, δεν καταψήφισαν την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά την επιμονή του υπουργού να επιβάλλει αυτό που νόμιζε, παρά τον κανονισμό».
Επιπροσθέτως, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης σημείωσε με νόημα ότι «οι υπουργοί θα πρέπει να έχουν ευήκοα ώτα στις επιτροπές και να ακούν τους βουλευτές» και συμπλήρωσε: «Σήμερα κατηγορούν τους βουλευτές που ψήφισαν κατά συνείδηση, αυτοί που τους κατηγορούσαν πριν από λίγους μήνες ότι ψήφιζαν σαν αγέλη...».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου