Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Καρχιμάκης: «Αφήσαμε το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του ταυτότητα»

Καρχιμάκης: «Αφήσαμε το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του ταυτότητα»Το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο βασικός παράγοντας πολιτικής σταθερότητας, ανέφερε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Με την ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση, μετά και την εκλογή του προεδρείου.

«Οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε πρέπει να έχουν πυξίδα το συμφέρον της χώρας, τη δημόσια ωφέλεια και την παράταξή μας. Πρέπει να είναι αποφάσεις θαρραλέες. Η κριτική για την πορεία μας δεν μπορεί να μη λαμβάνει υπ' όψιν την αφετηρία της προσπάθειας, όταν βρισκόμασταν στην άκρη του γκρεμού», τόνισε ο κ. Καρχιμάκης.
«Τα μέτρα που πήραμε δεν ήταν μέτρα επιλογής, αλλά μέτρα ανάγκης. Αλλά η παράταξή μας κάνει πάντα αυτό που χρειάζεται για να σωθεί η χώρα. Γι αυτό και δείξαμε μια σπάνια συνοχή στις συνθήκες που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε. Κάναμε υπέρβαση του εαυτού μας. Υπήρξαν καθυστερήσεις και αδικίες στην κατανομή των βαρών, που θα πρέπει να άρουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, στη σύγκρουσή μας με τα έκνομα συμφέροντα, δίνοντας το ονοματεπώνυμο όσων θέτουν τις επιδιώξεις πάνω από τους πολίτες.
Οι διαρθρωτικές αλλαγές που κάναμε υπό τον Γ. Παπανδρέου είναι αυτές που κρατούν τη χώρα ζωντανή. Μας αξίζει μόνον ένας ψύχραιμος και ρεαλιστικός απολογισμός.
Το ΠΑΣΟΚ κρινόταν πάντα και κρίνεται πάλι. Να κρίνεται το ΠΑΣΟΚ από όσους έχουν διάθεση κι όχι απ' όσους κρύβονται για να αποποιηθούν τις ευθύνες. Αν έχουμε σεβασμό στην ιστορία μας και στις θυσίες του ελληνικού λαού, στις μεταξύ μας σχέσεις και στην προσπάθεια που έκανε ο καθένας, τότε δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη προσφορά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του προέδρου μας στην προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί.
Κάποιοι είπαν ότι δεν υπάρχει κόμμα, χωρίς να κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας και χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι μας. Κι αυτοί που ασκούν εξουσία κι αυτοί που δεν ασκούν.
Αποκλείαμε τις οργανώσεις μας από τον κεντρικό πυρήνα της λειτουργίας. Απαιτούσαμε από το κόμμα να είναι ο χειροκροτητής μας, αντί να είναι σημείο αναφοράς.
Αφήσαμε το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του ταυτότητα.
Όσοι συγκρούστηκαν με βαρόνους των ΜΜΕ που επιθυμούν να ελέγχουν την πολιτική και την προπαγάνδα, όλους εκείνους που θέλουν να είναι ανενόχλητοι με παροχές και διευκολύνσεις, χωρίς εγγυήσεις, όσους δημιουργούσαν μια ψυχολογία κατάρρευσης. Όλους εκείνους που θέλουν να είναι ρυθμιστές και εκβιαστές του πολιτικού συστήματος.
Αυτός είναι ο ρόλος που έπαιξαν. Αυτή είναι η πίστη τους στη Δημοκρατία. Πόσοι μίλησαν από εμάς για τις σκοπιμότητες και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης».
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου