Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Στην αναμονή έως και 3 μήνες για ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Μπορεί το υπουργείο Υγείας να προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας, ωστόσο δεν εξάλειψε τις δυσλειτουργίες του παλαιού συστήματος, που έχουν σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και σήμερα χιλιάδες πολίτες
Η μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που αφορά περίπου 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων, φαίνεται, όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής», να έχει «κληρονομήσει» όλες τις δυσλειτουργίες του προηγούμενου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ασφαλισμένων.
Οι λίστες αναμονής για ραντεβού με γιατρούς σε ορισμένες ειδικότητες φτάνουν ακόμη και τους 3 μήνες, ενώ υπολειτουργούν και ορισμένα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ).
Παράλληλα, ενώ τον ΕΟΠΥΥ θα πλαισίωναν 22.000 γιατροί, αυτήν τη στιγμή ο Οργανισμός λειτουργεί με 6.500 γιατρούς του ΙΚΑ και περίπου 5.000 ιδιώτες, με τους οποίους έχει προκύψει το πρόβλημα του χαμηλού «πλαφόν» μηνιαίων επισκέψεων.
Εκτός από τον μικρό αριθμό τους, πρόβλημα υπάρχει και με την κατανομή τους. Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, σε 13 νομούς της χώρας δεν υπάρχει συμβεβλημένος παιδίατρος.

Πληροφορίες: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου