Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ο Παναγιώτης Κοκκόρης και το "λάδωμα" των επτά εκατομμυρίων

Η δημοσίευση των ονομάτων της «Μαύρης Βίβλου» με τους επίορκους εφοριακούς, τα ανώτατα στελέχη του ΣΔΟΕ και τους επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζεται. Μέχρι

αυτή τη στιγμή οι αντιδράσεις είναι πολλές και προέρχονται από την «καρδιά» του υπουργείου Οικονομικών. Ήδη αρκετοί νιώθουν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους. Ίσως να αντιλαμβάνονται ότι οι ημέρες της ασυλίας για τους πρωταγωνιστές του συστήματος «4-4-2» έχουν τελειώσει.

Η «λίστα Κασιμάτη» -όπως έχει κατατεθεί επισήμως στις εισαγγελικές Αρχές από τον Μάιο του 2010- περιέχει πολλούς κρατικούς ελεγκτές που είναι συσχετισμένοι με πολιτικά κόμματα. Έχουν γαλουχηθεί μέσα στους κομματικούς σχηματισμούς, έχουν ανελιχθεί επαγγελματικά και κοινωνικά και πολιτεύτηκαν.
Ο Παναγιώτης Κοκκόρης, γνωστός οικονομολόγος και παρ' ολίγον βουλευτής με τη Ν.Δ.
Ένας εξ αυτών είναι και ο κ. Παναγιώτης Κοκκόρης. Γνωστός πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη. Επιστήθιος φίλος των «ελεγχόμενων» από την ελληνική Δικαιοσύνη Παναγιώτη Ψωμιάδη και Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Παρ’ ολίγον βουλευτής καθώς στις εκλογές του 2007 ήταν α’ επιλαχών. Αν ο Κώστας Καραμανλής δεν αποφάσιζε να «ενεργοποιήσει» την έδρα της Θεσσαλονίκης θα ήταν «θαμώνας» του ελληνικού Κοινοβουλίου. Στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αλλά δεν ευτύχισε να εκλεγεί.

Ο κ. Κοκκόρης, άριστος γνώστης των οικονομικών θεμάτων και πολύ συχνός προσκεκλημένος τηλεοπτικών εκπομπών, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από εφοριακός-ελεγκτής διαφόρων επιχειρήσεων. Σήμερα είναι Οικονομικός Επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών.
Υπηρετεί την αξιοκρατία

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, ο οικονομικός επιθεωρητής -  οικονομολόγος χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους πολίτες και τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης. Δηλώνει «ειδικός στα θέματα της Οικονομίας» και αρμόδιος για να «δίνει λύσεις στα πιο δύσκολα προβλήματα». Εμφανίζεται να «γνωρίζει τις ανάγκες του εργαζόμενου και του επιχειρηματία και αγωνίζεται με πάθος για να καταπολεμήσει τις κοινωνικές αδικίες, για να φέρει νέες προτάσεις στα οικονομικά, για να βελτιωθούν τα φορολογικά και διοικητικά προβλήματα της Ελλάδας και για να επιβληθεί παντού η αξιοκρατία». Αυτός είναι ο κ. Κοκκόρης.
Το «λάδωμα» των επτά εκατομμυρίων
Όλα όσα ευαγγελίζεται έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι εισαγγελικές Αρχές της Θεσσαλονίκης. Σίγουρα, δεν συνάδουν με την ηθική και την αξιοκρατία.
Στην αναφορά του ο Νίκος Κασιμάτης καταγγέλλει τον τότε ελεγκτή και νυν επιθεωρητή Παναγιώτη Κοκκόρη ότι «λαδώθηκε» κατά τον τακτικό έλεγχο που έκανε για το έτος 1998-1999 στην εταιρεία «ΙΟΤΕΞ Α.Ε.». Η εταιρεία άνηκε στον επιχειρηματία Λουκά Ιωαννίδη. Ο επιχειρηματίας, σήμερα, δεν είναι εν ζωή. Ο Κασιμάτης ήταν λογιστής της εταιρείας και είναι αποκαλυπτικός για την επίσκεψη του κ. Κοκκόρη. Αναφέρει ότι το «γαλάζιο» στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών απαίτησε και πήρε επτά εκατομμύρια δραχμές (!) προκειμένου η επιχείρηση να αποφύγει την πληρωμή πολλαπλάσιων φόρων. Ηθική λύση της «υπόθεσης» και πάνω από όλα αξιοκρατική. Έτσι δεν είναι κύριε Κοκκόρη;
Ο καταγγέλλων μάλιστα διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη παρανομία μπορεί –πολύ εύκολα- να αποδειχθεί από τα βιβλία της εταιρείας και από τα επίσημα υπηρεσιακά βιβλία που υπάρχουν στην υπηρεσία του κ. Κοκκόρη. Αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για την αναντιστοιχία που σημειώθηκε μεταξύ του καταβληθέντος και του καταβλητέου φόρου.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Κασιμάτη, η δράση του Παναγιώτη Κοκκόρη δεν σταματάει εκεί αλλά λόγω των συνδικαλιστικών διασυνδέσεων διαμεσολαβούσε με πληρωμή και σε άλλες Δ.Ο.Υ. για να «ρυθμίζει» φορολογικές παραβάσεις διαφόρων επιχειρήσεων ή πολιτών.  


Η «τριανδρία»
Ο Παναγιώτης Κοκκόρης ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε την στήριξη και των πολιτικών αρχόντων της Θεσσαλονίκης. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ο κ. Παπαγεωργόπουλος τον προσφώνησε ως έναν άξιο φίλο και πολιτικό, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε δημόσια: «Εγώ ένα σταυρό ρίχνω Παναγιώτη Κοκκόρη». Ούτε ο Ψωμιάδης, ούτε ο Παπαγεωργόπουλος έφερε πάντως «γούρι» στον κ. Κοκκόρη.

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου