Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αγορές χωρίς μεσάζοντες και στο δήμο Νεάπολης Συκεών

"Μπλόκο" στους μεσάζοντες βάζει και ο δήμος Νεάπολης Συκεών με τη νέα πρωτοβουλία την οποία αναλαμβάνει. Πενταμελής επιτροπή με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο
Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Απατσίδη, που συγκροτήθηκε πριν από δέκα περίπου ημέρες, με έγγραφό της προς τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ήρθε σε επαφή με τους παραγωγούς τους οποίους
καλεί σε συνεργασία για τη διάθεση των προϊόντων τους.
Αρχικά επιλέχτηκαν ως προϊόντα η πατάτα, το λάδι, το αλεύρι, το ρύζι, η φακή και τα φασόλια, με τα πρώτα μηνύματα να καταφθάνουν θετικά. Οι υπηρεσίες του δήμου συλλέγουν πληροφορίες από τους παραγωγούς, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από το ενημερωμένο δίκτυο των κοινωνικών υπηρεσιών ενημερώνουν τους πολίτες για τη συγκέντρωση παραγγελιών.
Αυτοί θα προμηθεύονται τα προϊόντα σε ημέρα που θα ορίζει ο δήμος απευθείας από τους παραγωγούς στην ποσότητα που επέλεξαν.
Ήδη εξασφαλίσθηκε η προμήθεια πατάτας από το Κ.Νευροκόπι Δράμας και ρύζι από τη Χαλάστρα, όλα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, αύριο φθάνει δείγμα ελαιολάδου από τη Λακωνία, ενώ συνεχίζονται οι επαφές με παραγωγούς και για τα άλλα προϊόντα, με το δήμο να δίνει έμφαση στον έλεγχο ποιότητάς τους ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο νοθείας ή αλλοίωσης. Εκτιμάται πως η πρώτη διάθεση των προϊόντων θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, με τις υπηρεσίες του δήμου να βρίσκονται σε έντονη κινητικότητα για την οργάνωση της υποδοχής και διάθεσής τους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, τόνισε ότι "εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, πολλοί συνδημότες μας αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Απέναντι σ’ αυτούς, ο δήμος μας έχει την ιερή υποχρέωση να βρεθεί στο πλευρό τους με ευαισθησία και υπευθυνότητα και να στηρίξει τον αγώνα τους αποκλείοντας κάθε εκμετάλλευσή τους από τους μεσάζοντες, η πολιτική των οποίων καθιστά πολλά προϊόντα πρώτης ανάγκης ως απλησίαστα. Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ξέρει και μπορεί να αναπτύξει αυτό το ρόλο καλύτερα από κάθε άλλο φορέα, με αξιοπιστία και διαφάνεια. Οι συνθήκες σήμερα είναι ώριμες περισσότερο από ποτέ για την ενίσχυση του κινήματος «χωρίς μεσάζοντες» που θα ωφελήσει και τους παραγωγούς και τους τελικούς καταναλωτές".
thestival

1 σχόλιο:

  1. Πως σου ξέφυγε εσένα ρε Σίμο ο πόλεμος της πατάτας, ευτυχώς αργούν η δημοτικές εκλογές, αλλιώς φίλε μου την είχες βαμμένη. Eσύ ο πρώτος σε όλα(όπως φυσικά συχνά αυτό αποκαλλήσε)NAI αυτό που μου άρεσε πολύ με εσένα Σίμο είναι ότι αντελήφθης τώρα - σήμερα πως ο ΕΛΛΗΝΑΣ πινάει, θα μου πεις ρε salonike που να το αντιληφθώ, έχω μόνον 1.200.000 ευρώ στις τράπεζες 19 ακίνητα, ένα οικοπεδάκι στο πανόραμα και κάτι λίγες μετοχές .Δεν βγαίνω σου λέω........ το δημαρχιλίκη ξεύτισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή