Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Θα φτιάξουμε σύγχρονες αγορές»

Στο 52% φθάνει η απορροφητικότητα του αναπτυξιακού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το «κίνημα της πατάτας», το χαρακτήρισε μεν, ως θετική κίνηση, πλην όμως όχι μόνιμου χαρακτήρα.


«Η μόνιμη κίνηση είναι θεσμική», είπε ο κ. Σκανδαλίδης προσθέτοντας πως σε συνεργασία με τις Περιφέρειες της χώρας σχεδιάζεται η δημιουργία δημοπρατηρίων. «Θα φτιάξουμε σύγχρονες αγορές, όπως είναι τα σύγχρονα δημοπρατήρια στην Ευρώπη όπου θα πηγαίνουν οι παραγωγοί απευθείας και θα ελέγχουν την διαδικασία με θεσμικό τρόπο», σημείωσε.


Μιλώντας για το πρόγραμμα διάθεσης αγροτικής γης, τόνισε ότι η βάση αυτής της πολιτικής είναι να ενισχυθεί το ρεύμα επιστροφής στο πρωτογενή τομέα. «Είναι φανερό ότι για να σταθεί η χώρα στα πόδια της», είπε, «πρέπει να ξεκινήσει από την πρωτογενή της παραγωγή και, κυρίως, τα τρόφιμα και τη μεταποίηση των προϊόντων που είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του μέλλοντος». Σημείωσε, τέλος, πως αν οι διαθέσιμοι πόροι που μέχρι το 2013 υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ και για μετά το 2013 υπολογίζονται σε 6-8 δις. ευρώ, κατευθυνθούν όχι μόνο σε επιδοτήσεις, αλλά κυρίως σε κίνητρα για τη στήριξη νέων ανθρώπων, θα υπάρξει μια γρήγορη ανάκαμψη του αγροτικού χώρου. 

zougla 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου