Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τέσσερις κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας


Τέσσερις κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας 
Η πόλη ήταν σε σταδιακή παρακμή και σταδιακά πρέπει να βγεί από αυτή δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά από συνάντηση που είχε με τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στην Κατεχάκη, για τα προβλήματα της εγκληματικότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Από κοινού θα αντιμετωπίσουμε τη μαύρη τρύπα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία υπάρχει εδώ και δεκαετίες, τόνισε ο Μ. Χρυσοχοίδης. 


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε, επίσης, ότι είναι κρίμα μία ιστορική πρωτεύουσα να παρουσιάζει τέτοια εικόνα όσον αφορά στην εγκληματικότητα.
Τόνισε ότι θα κλείσουν οι πληγές, οι οποίες, όπως ανέφερε, είναι οι εξής:
  • Πορνεία
  • Ναρκωτικά
  • Όπλα
  • Λαθρομετανάστευση
  • Παρεμπόριο
Ανέφερε, ακόμη, ότι θα πατάξουν ό,τι άλλο παράνομο υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας και ότι θα αγωνιστούν για την ασφάλεια των πολιτών.
Ο Γ. Καμίνης, είπε, επίσης, ότι η πόλη θα αποδοθεί στους δημότες της, ότι πρέπει να ορθοποδήσει για να ορθοποδήσει και η χώρα και πως υπάρχει η πολιτική βούληση γι αυτό. Ακόμη διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας, που επλήγησαν από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου.
Τόνισε δε ότι θα έχει συναντήσεις με τα κόμματα, για να συζητήσουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις προεκλογικές τους δραστηριότητες στην πόλη.
Οι δύο άντρες αποφάσισαν, επίσης, κοινές δράσεις για την ενδυνάμωση της συνεργασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του δήμου της Αθήνας, με στόχο την αναβάθμιση του κέντρου.
Ειδικότερα αποφασίστηκαν:
  • Η πάταξη του παρεμπορίου σε όσους χώρους του αστικού ιστού εξακολουθούν να λειτουργούν σαν άβατα παραβατικότητας και ανομίας
  • Η δημιουργία μεικτών συνεργείων για το παραεμπόριο και τα Σαββατοκύριακα, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, τις εκδιδόμενες γυναίκες και τη σφράγιση των παράνομων οίκων ανοχής
  • Η σύσταση μεικτής ομάδας αστυνομικών και υπαλλήλων του δήμου, η οποία σε καθημερινή βάση θα ανταλλάσει πληροφορίες, θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί στοχευμένες επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης
  • Η ανεύρεση και λειτουργία από τον δήμο και άλλων χώρων «προένταξης» εκτός ιστορικού κέντρου, με στόχο την αποκέντρωση του προβλήματος των χρηστών τοξικών ουσιών
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου