Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Να καταβληθεί άμεσα η ειδική ενίσχυση βάμβακος 2011, σε όσους παραγωγούς του Ν. Πέλλας δεν την έλαβαν

alt

Όπως είναι γνωστό, στις 07-03-2012 έγινε η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος έτους 2011 σε 49.000 δικαιούχους παραγωγούς πανελλαδικά. Πολλοί όμως βαμβακοπαραγωγοί ( σύμφωνα με υπηρεσιακές πληροφορίες ο αριθμός τους ανέρχεται σε 800 μόνο στο Ν. Πέλλας ), δεν την
έλαβαν.
Ζητώντας μάλιστα πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώθηκαν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν πληρώθηκαν επειδή είχαν προβλήματα από την  τηλεπισκόπηση στ’ αγροτεμάχιά τους και κάποιοι άλλοι λόγω  μειωμένων κιλών βαμβακοπαραγωγής σε σχέση με την ηρτημένη του Δημοτικού Διαμερίσματός τους.
Επειδή όμως τα μειωμένα κιλά, ειδικά για το Ν. Πέλλας,  οφείλονται στο γεγονός της έντονης προσβολής κάποιων περιοχών που καλλιεργούν βαμβάκι για δεύτερη συνεχή χρονιά από το πράσινο σκουλήκι, παρά τους συνεχείς ψεκασμούς που έγιναν ( Πρόβλημα άλλωστε το οποίο έχει περιέλθει σε γνώση του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας ).
Επειδή και προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα από την  τηλεπισκόπηση οι παραγωγοί υπέβαλλαν ενστάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Επειδή ακόμη, τα χρήματα της ειδικής ενίσχυσης είναι εντελώς απαραίτητα στους βαμβακοπαραγωγούς ενόψει της έναρξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός
Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό η ειδική ενίσχυση βάμβακος 2011 ( συνδεδεμένη ) σε όσους βαμβακοπαραγωγούς δεν την έλαβαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου