Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότεροι προτιμούν ένα όνομα αγαπημένου τους προσώπου ή την ηλικία γέννησης ή κάτι που να θυμούνται! Μέγα λάθος!
Ενα καλό password «πρέπει να είναι εύκολο να το θυμάσαι αλλά και ταυτόχρονα να μην μπορεί να το μαντέψει κανείς» τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Επαγγελματιών Ιντερνετ Γιώργος Επιτήδειος, που δίνει το παράδειγμα: Μια καλή φράση είναι το«αεί ο θεός ο μέγας γεωμετρεί» αλλά όχι όπως είναι.
«Να πάρουμε τα πρώτα γράμματα από την κάθε λέξη της φράσης και να δημιουργήσουμε μία νέα λέξη». Το password δηλαδή σ' αυτήν την περίπτωση θα ήταν «Αοθομγ».
Σύμφωνα με έρευνα του Cambridge οι πολλαπλές φράσεις αυξάνουν την ασφάλεια, και καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό για τις συναλλαγές, το email κλπ.
«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε ένα δυνατό password - προκειμένου να κάνουμε συναλλαγές που απαιτούν να δίνουμε σημαντικά προσωπικά στοιχεία όπως οι συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου. Κι ένα απλό password το οποίο θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε για μια σειρά από ασήμαντες ηλεκτρονικές διαδικασίες», λέει ο κ. Επιτήδειος.
Τι κάθεστε; Αλλάξτε κωδικούς τώρα…
star.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου