Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Πάγκαλος για Τσοχατζόπουλο: "Βεβαίως είχα γνώση..."


Πάγκαλος για Τσοχατζόπουλο: "Βεβαίως είχα γνώση..." : «Βεβαίως είχα γνώση» απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ερώτηση για το εάν  ήξεραν ο ίδιος και οι άλλοι υπουργοί των κυβερνήσεων του
«Βεβαίως είχα γνώση» απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ερώτηση για το εάν  ήξεραν ο ίδιος και οι άλλοι υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τις μίζες, στη συνέντευξή του σήμερα το πρωί,  στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του Σκάι,  με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου!

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος όμως,  δεν μπορούσε να τοποθετηθεί δημόσια γιατί δεν είχε στοιχεία. « Αυτό το ξέρουμε και στη γειτονιά μας. Ξέρουμε ότι ο τάδε κάνει κάτι. Μπορείς να το πεις αυτό χωρίς στοιχεία;» διερωτήθηκε.
Πάντως ο κ. Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι  «όλοι το βλέπαμε  και το συζητάγαμε» σχετικά με τη στάση του πολιτικού κόσμου απέναντι στις εμφανείς ενδείξεις πλουτισμού του κ. Τσοχατζόπουλου. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να «υπάρχουν άλλοι που έχουν βάλει το χέρι στο μέλι».

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε επίσης για τις δύο εξεταστικές  οι  οποίες  ασχολήθηκαν με τα πεπραγμένα Τσοχατζόπουλου,  ότι μπορεί να μην κατέληξαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα γιατί δεν είχαν αποδείξεις,  αλλά συνέλεξαν μια σειρά από στοιχεία στα οποία στηρίχθηκαν οι εισαγγελείς.

Όσον αφορά το γιατί και ο ίδιος ως μέλος του ΚΥΣΕΑ (ως υπουργός Εξωτερικών) είχε υπογράψει τις εισηγήσεις Τσοχατζόπουλου για την αγορά υποβρυχίων και οπλικών συστημάτων,  ανέφερε ότι δεν μπορούσε να φέρει αντιρρήσεις από τη στιγμή που ο αρμόδιος  υπουργός είχε τοποθετηθεί υπέρ της αγοράς  των  συγκεκριμένων τύπων.

Για το ότι αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε: «Έδωσα δικαιολογίες ειλικρινείς που  δεν λέγονται εύκολα. Είπα ότι είμαι 73 ετών και 32 χρόνια βουλευτής… Σε μια χώρα που λένε όλοι ότι πρέπει να ανανεωθεί η Βουλή δεν άκουσα κανέναν  να το επαινέσει». Με το γνωστό του αθυρόστομο ύφος όμως  χαρακτήρισε «μπούρδες» αυτά που λέγονται ότι «δεν πείθει πλέον» και ότι δεν θα  εκλεγόταν εάν κατερχόταν υποψήφιος για μια ακόμη φορά.

Σχετικά με τις  πολιτικές εξελίξεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου προέβλεψε ότι η επόμενη Βουλή δεν θα εξαντλήσει τον χρόνο θητείας της και προέβλεψε ότι θα υπάρξει μετεκλογική συνεργασία των δύο μεγάλων  κομμάτων, την οποία χαρακτήρισε μόνη δυνατή λύση, στην οποία θα προσέλθει ενδεχομένως και  ο κ. Κουβέλης.

Αν και μίλησε με καλά λόγια και για τον κ. Παπαδήμο, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα να είναι πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές , επισήμανε ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου, με αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ή και σε άλλο αξίωμα τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών όμως και τις συνέπειες που θα επιφέρει δεν έκρυψε την ανησυχία του: «Φοβάμαι  την ρευστότητα και την πολιτιστική συνέπεια της στάσης που λέει θέλω να εκδικηθώ».

Ισχυρίσθηκε ακόμη για το «μαζί τα φάγαμε» ότι με όλα τα πρόσφατα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας  (για το ΙΚΑ, τον κοινωνικό τουρισμό κλπ) δικαιώθηκε.  «Δικαιώνομαι απόλυτα… Δεν εννοούσα για τα φαγητά,  γιατί κάποιοι λένε ότι είσαι χοντρός, εσύ θα τα φας» πρόσθεσε στο γνώριμο και πάλι προσωπικό στυλ.
Όσον αφορά τη σύζυγο του διέψευσε ότι  προσπάθησε  ο ίδιος να είναι υποψήφια στις λίστες του ΠΑΣΟΚ και θυμήθηκε την κόντρα του με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα.  «Είναι απαράδεκτο να θεωρείται ακόμη η γυναίκα εξάρτημα του συζύγου, ήταν στην πολιτική ήδη η γυναίκα μου όταν τη γνώρισα….  Μόνη της καθορίζει τι θα κάνει. Έχασε τις εκλογές αλλά πήρε 30%.  Αν πάρει 30 % ο Τσίπρας θα τρελαθεί και θ’ ανέβει στα δέντρα…  Εγώ θα της έλεγα να κάνει αυτό για το οποίο εξελέγη» τόνισε.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου