Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Καταρρακτώδεις βροχές σε όλη τη χώρα και πτώση της θερμοκρασίας.


Με προβλήματα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων λόγων των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Το πρωί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για Πάρο, Νάξο, αλλά και για Αργοσαρωνικό. Προβλήματα υπάρχουν και στις οδικές μετακινήσεις καθώς πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.


Απότομη αλλαγή παρουσίασε ο καιρός και από πολύ νωρίς το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Στο Λεκανοπέδιο πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στα νότια προάστια της Αττικής. 

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους. 

Μετ' εμποδίων εκτελούνται και τα δρομολόγια των πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων. 

Επίσης το πρωί , λόγω των  ισχυρών ανέμων, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κνωσός Παλλάς» με 611 επιβάτες καθυστέρησε να δέσει για περίπου μία ώρα στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ χθες στο λιμάνι των Χανίων το πλοίο Ελυρος κατά τη διαδικασία πρόσδεσης χτύπησε στο κρηπίδωμα με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρό βαθούλωμα στο πλοίο. Επειτα από επιθεώρηση, του επετράπη ο απόπλους.
 
Για σήμερα, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Τα φαινόμενα στην κεντρική-ανατολική  Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. 

Το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.  

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια πελάγη 7, τοπικά 8 μποφόρ.  

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου