Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΚ... ΔΕΞΙΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.Ψάχνει στρατηγική συσπείρωσης η ΝΔ


Ψάχνει στρατηγική συσπείρωσης η ΝΔ
«Καθηλωμένα» στο 60%, καταγράφουν τα γκάλοπ, τα ποσοστά συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ. Σε Λεκανοπέδιο, Λακωνία, Αργολίδα και Εύβοια καταγράφονται οι μεγαλύτερες διαρροές
Στα... δεξιά της ΝΔ εστιάζεται το πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας η συντηρητική παράταξη εμφανίζεται κατακερματισμένη, γεγονός που απομακρύνει ακόμη περισσότερο τη ΝΔ από τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ δείχνει να χάνει ψηφοφόρους προς όλα τα κόμματα της Κεντροδεξιάς, με πρώτο? αποδέκτη των δυσαρεστημένων οπαδών -από τη «στροφή» Σαμαρά υπέρ του Μνημονίου 2 και της δανειακής σύμβασης- το κόμμα του κ. Π. Καμμένου.
Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι τα ποσοστά συσπείρωσης της ΝΔ, αν και απομένουν μόλις λίγες εβδομάδες μεχρι να ανοίξουν οι κάλπες, παραμένουν «καθηλωμένα» στο 60%
Τα μεγαλύτερα προβλήματα διαρροών εστιάζονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στη Λακωνία, την Αργολίδα και την Εύβοια. Δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες δύο περιφέρειες εκλέγονταν στελέχη του κ. Καμμένου και συγκεκριμένα οι κ. Μανώλης και Μαρκόπουλος. Στη λ. Συγγρού επεξεργάζονται τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντροδεξιοί - δεξιοί» να επιστρέψουν στη ΝΔ.
Τρία στοιχεία
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεδιπλωθεί η τακτική αυτή, τα βασικά στοιχεία της οποίας θα είναι:
  • Η θεωρία της «χαμένης ψήφου» Ηδη ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «ψήφο ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ», τη στήριξη των άλλων «ενοίκων» της «γαλάζιας πολυκατοικίας».
  • Η απόπειρα αποδόμησης των ηγετών των κομμάτων αυτών και κυρίως του κ. Π. Καμμένου, που εμφανίζεται αυτή την ώρα ως ο βασικότερος εκ των ενδοπαραταξιακών αντίπαλων της ΝΔ.
  • Ηδη υποψήφιοι της ΝΔ στη Β' Αθηνών, όπου καταγράφεται σημαντική δυναμική για τους «Ανεξάρτητους Ελληνες», έχουν ξεκινήσει τις προσωπικές επιθέσεις κατά του κ. Καμμένου.
  • Η προβολή θεμάτων «νόμου και τάξης», που αποτελεί βασικό μέρος της ατζέντας τόσο του ΛΑΟΣ όσο και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Τη στρατηγική αυτή έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ και μέχρι στιγμής, πέραν ορισμένων αναφορών, ο κ. Σαμαράς έχει μείνει μακριά από την επιλογή των επιθέσεων στα... δεξιά του. Ωστόσο, εάν οι δημοσκοπήσεις εξακολουθήσουν να δείχνουν ότι η συσπείρωση των νεοδημοκρατων παραμένει στάσιμη, τότε θεωρείται βέβαιο ότι στην απόπειρα αποδόμησης των άλλων κομμάτων της «Δεξιάς - Κεντροδεξιάς» θα εμπλακεί και π πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας τη σοβαρότητα του διακυβεύματος των προσεχών εκλογών.
Θα επιμείνει ότι δεν πρέπει να στηριχθούν κόμματα διαμαρτυρίας, αλλά αντίθετα να ενισχυθεί σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα η προοπτική αυτοδυναμίας του δικού του κόμματος.
Γιάννης Σαραντάκος
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου