Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Α. Σαμαράς: «Ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στο χάος και εκτός ευρώ»



ΣΚΛΗΡΗ επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία τον κάλεσε να πάρει πίσω τη δεσμευτική υπογραφή του προς τους πιστωτές της χώρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αλαζονεία και λαϊκισμό, καθώς επίσης για επικίνδυνα παιχνίδια με τη φωτιά που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα στο χάος και εκτός ευρώ. "Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει μέχρι αύριο", επισημαίνει ο κ. Σαμαράς, κλιμακώνοντας έτσι την επίθεσή του: "Εάν θέλει να συγκροτήσει ένα αριστερό αντι-ευρωπαϊκό μέτωπο, να ξέρει ότι θα βρει απέναντι το ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο".


Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να δώσει ανοχή σε κυβέρνηση μειοψηφίας, εφόσον διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά της συμφέροντα. Πρόσθεσε, όμως, ότι "ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, καταλάβαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση". Τον κατηγόρησε ότι "ερμηνεύει με αλαζονεία το αποτέλεσμα των εκλογών ως εντολή να σύρει τη χώρα στο χάος".

Συμπλήρωσε ότι με τις προτάσεις του –ανέφερε το λογιστικό έλεγχο του απεχθούς χρέους– "οδηγεί τη χώρα σε έξοδο από το ευρώ", υπογραμμίζοντας εμφατικά ότι επανακρατικοποιήσεις δεν γίνονται πουθενά, ούτε καν στην Κίνα. "Αν βγούμε από το ευρώ θα είναι καταστροφή", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι "αν θέλει έξοδο από το ευρώ, γιατί δεν το λέει όπως κάνει το ΚΚΕ". "Όσοι επικαλούνται το αποτέλεσμα των εκλογών για να διαλύσουν τη χώρα, να ξέρουν ότι ο λαός σε κανέναν δεν έδωσε τέτοια εντολή!", υπογράμμισε. Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε "να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός τον λαϊκισμό κάποιων".

Σημείωσε δε ότι "το μήνυμα των εκλογών το πήραν και οι εταίροι μας, που έχουν και αυτοί τις ευθύνες τους", για να προσθέσει ότι το κόμμα του έχει ζητήσει τροποποίηση του μνημονίου, κάτι που ο ίδιος ανέφερε στην επιστολή του προς τους πιστωτές. Και πρόσθεσε: "Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην πολιτική του μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας! Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω".



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου