Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τσίπρας- Βενιζέλος: Δεν τα βρήκαν, αλλά δεν τα έσπασαν



Μετά από μία ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως χρειάζονται δύο πράγματα αυτή τη στιγμή, «πρώτον, σταθερότητα, κυβερνητική λύση, ώστε να μην οδηγηθούμε σε εκλογές, γιατί η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει την αξιοπιστία της χώρας και […] τελικά, τα χαμηλά εισοδήματα. Και δεύτερον, κατά συντριπτική πλειοψηφία να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, γιατί έξοδος από το ευρώ σημαίνει […] ότι η χώρα γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω».



«Συζήτησα διεξοδικά σε φιλικό κλίμα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ», τόνισε κι επεσήμανε: «Του πρότεινα να μετάσχει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό», δηλαδή κυβέρνηση συνασπισμού με ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε και τη δεύτερη εναλλακτική επιλογή που έριξε στο τραπέζι της συζήτησης, λέγοντας πως αν μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ μπορεί να παρέχει «διασφάλιση ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ» και ότι θα γίνουν «βήματα προς τα εμπρός», τότε το ΠΑΣΟΚ θα τη στηρίξει.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας τον ρώτησε για το πώς το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τα ενδεχόμενο να στηρίξει μια «οικουμενική κυβέρνηση» η οποία θα παγώσει κάποια θέματα και θα λειτουργήσει μέχρι τις επόμενες εκλογές διεκπαιρεωτικά. «Του απάντησα ότι η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι «τίθεται σε κίνδυνο η χώρα και η πραγματική οικονομία».

«Στην παρούσα φάση της διαδικασίας δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση, αλλά συνεχίζουμε προσπάθεια», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος. «Αποκτά νόημα και περιεχόμενο η διερευνητική εντολή που θα μου παρασχεθεί αύριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», πρόσθεσε και κατέληξε: «Είπαμε “όχι” στον εθνικό διχασμό».



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου