Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

"Εμείς και Εμείς" στη συγκέντρωση Σαμαρά στις Σέρρες


Αν και οι συγκεντρώσεις δεν κρίνουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο έχουν το ρόλο τους στο "ψυχολογικό" εκλογικό πόλεμο. Η τραγική συγκέντρωση της ΝΔ στις Σέρρες, που ούτε το ποιο απαισιόδοξο στέλεχος της τοπικής ΝΟΔΕ δεν φανταζόταν, είναι ένα δείγμα του πόσο η "μάζα" του εκλογικού σώματος δείχνει την αποστροφή του στα μεγάλα κόμματα.
Ενα κόμμα για το οποίο ο ν.Σερρών αποτελούσε "κάστρο" με ποσοστά μόνιμα πάνω από 50%, (ακόμα και στις προηγούμενες εκλογές το 2009 που η ΝΔ τις έχασε με διαφορά 10% από το ΠΑΣΟΚ στο ν.Σερρών το ποσοστό της είχε φτάσει στο 47% με 74.000 ψήφους), να μην μπορεί να γεμίσει(ζήτημα να ήταν 800-900 με ενίσχυση νεολαίας της ΟΝΝΕΔ από άλλους νομούς που ήρθαν με λεωφορεία)ένα επαρχιακό κλειστό γήπεδο μπάσκετ με εξέδρες χωρητικότητας 1000(!) καθήμενων. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ο Αχιλλέας Καραμανλής είχε γεμίσει το γήπεδο (παρ'όλο που δεν κατάφερε να εκλεγεί).  


Δεν τόλμησε καν το ΠΑΣΟΚ


Το δε ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά δεν θα διοργανώσει προεκλογική ομιλία αρχηγού του στο ν.Σερρών, φοβούμενοι χειρότερο "στραπάτσο" από τη ΝΔ, μια και θεωρείται ο κύριος εφαρμοστής των δύο Μνημονίων, και θα αρκεστεί στις ατομικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων βουλευτών.  


Ο ρόλος των ΜΜΕ


Χαρακτηριστική είναι και η στάση των μεγάλων ΜΜΕ (τηλεοπτικών και εφημερίδων) που ενώ άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, ο όγκος μιας συγκέντρωσης αποτελούσε πηγή συγκρούσεων για τον αριθμό των οπαδών που προσήλθαν σε μια πολιτική συγκέντρωση, προσμετρώντας και τα δεκάδες λεωφορεία που κατέφθαναν απο πολλές περιοχές της Ελλάδας, τωρα επικρατεί μια ένοχη σιωπή και αποσιωποίηση των τραγικά μικρών συγκεντρώσεων (στην προσπάθεια τους να προμοτάρουν τα δύο "μεγάλα" κομματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ).


Αντίθετα, ανακαλύπτωντας όψιμα από τις κρυφές δημοσκοπήσεις, την άνοδο μορφωμάτων, (βλέπε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), που μεχρι τώρα αγνοούσαν(;) τονίζουν γεγονότα (όπως αυτό της επίθεσης Χρυσαυγιτών σε μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Σκοτούσσα) που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα περνούσαν ουτε στα "ψιλά", θέλοντας να τρομοκρατήσουν τους ψηφοφόρους και να τους οδηγήσουν (υπό τον φόβο του φασιστικού κινδύνου) στην "ασφαλή αγκαλιά" των δύο μεγάλων κομμάτων.


Τα γκάλοπ των κομμάτων


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο ΘΕΜΑ", από τις αρχές της εβδομάδας διεξάγονταν κυλιόμενες έρευνες οι οποίες κατέγραφαν τις τάσεις της κοινής γνώμης. Το σύνολο των ευρημάτων επιβεβαιώνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και προ της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων.


Αυτό σημαίνει ότι η συσπείρωση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλά επίπεδα ενώ το άθροισμα του δικομματισμού στην πρόθεση ψήφου μετά δυσκολίας προσεγγίζει το 40%.


Οι δημοσκόποι για πρώτη φορά δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε αναγωγή εκλογικού αποτελέσματος, αφού καταγράφονται πρωτόγνωρες συμπεριφορές στο εκλογικό σώμα, που κάλλιστα μπορούν να οδηγήσουν σε εκπλήξεις το βράδυ της 6ης Μαΐου.


«Ξεφουσκώνει» ο Κουβέλης


Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν πηγές του Πρώτου Θέματος, μια από τις σημαντικότερες μεταβολές έχει να κάνει με τη διαφαινόμενη αποδυνάμωση της ΔΗΜΑΡ του κ. Φώτη Κουβέλη.


Η ΔΗΜΑΡ δείχνει να έχει μια αξιοπρόσεκτη απώλεια της δύναμης της. 


Οι ψηφοφόροι που φεύγουν από το κόμμα του Κουβέλη, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους κατευθύνονται προς τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.


anexartitos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου