Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

1.000.000 ευρώ για τη συντήρηση των σχολείων στις Συκιές


Κεντρική Μακεδονία 1.000.000 ευρώ για τη συντήρηση των σχολείων στις Συκιές

Σε εργοτάξια έχουν μετατραπεί περισσότερα από 70 σχολεία και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου εξειδικευμένα συνεργεία ανέλαβαν το γενικό λίφτινγκ ενόψει της νέας σχολικής περιόδου.

Πρόκειται για δυο εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 1.060.000 ευρώ που αφορούν στις στεγανοποιήσεις και χρωματισμούς των σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων, όπως επίσης και οικοδομικές εργασίες για τη βελτίωσή τους, με το κόστος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το ταμείο του δήμου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο εξωτερικός χρωματισμός του 8ου Δημοτικού Σχολείου και 8ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης, με τα συνεργεία να μεταφέρονται από σχολείο σε σχολείο αμέσως με την ολοκλήρωση των εργασιών.



«Το ενδιαφέρον μας για την παιδεία και την εκπαίδευση των νέων βρίσκεται σταθερά στις πρώτες προτεραιότητές μας, κάτι που αποδεικνύεται με έργα σε βάθος χρόνου. Οφείλουμε να εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας, και συνολικά στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για τη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κι αυτό κάνουμε χρόνια τώρα φροντίζοντας έγκαιρα πριν την έναρξη της νέας περιόδου έτσι ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα από κάθε άποψη για να υποδεχτούν τους μαθητές σε κλίμα ασφάλειας κι ομορφιάς», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Όπως εξηγεί, οι διαδικασίες αρχίζουν πριν τη λήξη της περιόδου με τις τεχνικές υπηρεσίες να αξιολογούν τις προτάσεις, τις υποδείξεις και τις ανάγκες που αναδεικνύονται από τις σχολικές κοινότητες στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Την ικανοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη των εργασιών στα σχολεία εκφράζουν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Νεάπολης-Συκεών Στέλιος Γκατζές και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μιχάλης Βουλγαρίδης. «Με ιδιαίτερη ευαισθησία φροντίζουμε έγκαιρα ώστε οι μικροί μας φίλοι στο πρώτο κουδούνι της χρονιάς να βρουν τα σχολεία έτοιμα κι απαλλαγμένα από κάθε πρόβλημα ώστε να μπορούν να αφοσιωθούν στην αποστολή τους μέσα σε ένα ασφαλές κι ευχάριστο περιβάλλον, κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί», αναφέρουν.



perifereianews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου