Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Έρχεται καύσωνας διαρκείας



Κόκκινο αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα ο υδράργυρος στη χώρα μας, με το κύμα καύσωνα να διαρκεί ολόκληρη την εβδομάδα. 










Όπως δήλωσε στο Real.gr o μετεωρολόγος στο Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «κύριο χαρακτηριστικό αυτού του καύσωνα, ουσιαστικά του πρώτου για φέτος, θα είναι η μεγάλη διάρκεια του. Οι υψηλές θερμοκρασίες που ήδη σημειώνονται, αν και δε θα φτάσουν σε ακραίες τιμές, θα συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με μικρές αυξομειώσεις.

Ακούστε τι είπε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Οι πιο ζεστές ημέρες φαίνεται ότι θα είναι από την Τρίτη ως την Πέμπτη χωρίς όμως να φαίνεται κάποια σημαντική πτώση το Σαββατοκύριακο. 

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται σε Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, όπου την Τρίτη ο υδράργυρος θα φτάσει και τους 40 βαθμούς σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς.



Ειδικά για την Αττική σήμερα το θερμόμετρο θα φτάσει τους 38 στο κέντρο της πόλης, την Τρίτη τους 39 και πιθανόν Τετάρτη και Πέμπτη και τους 40 βαθμούς».

Ήδη από χθες η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σχετικές προειδοποιήσεις. 


Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου