Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δούρου προβληματίζει λοιπούς υποψηφίους συντρόφους της

Μπορεί η Ρένα Δούρου να κατέλαβε εξ απήνης πολλούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ -και ιδίως τους άλλους υποψήφιους περιφερειάρχες που είναι και βουλευτές ταυτοχρόνως- έναν όμως δεν αιφνιδίασε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του theTOC.gr: τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο είχε συνεννοηθεί νωρίτερα για την απόφασή της αυτή. Απόφαση που, όπως εκτιμούν στο επιτελείο της, αναμένεται να καταγράψει ιδιαίτερα θετική επίδραση στο εκλογικό σώμα της Περιφέρειας Αττικής.

Κάποιοι εξ αυτών φέρονται ότι διαμαρτυρήθηκαν στην Κουμουνδούρου για την αιφνιδιαστική κίνηση Δούρου, με το επιχείρημα ότι θα πιεσθούν για παραίτηση από τους αντιπάλους τους στις Περιφέρειες
Από την άλλη πάντως, υπήρξε αιφνιδιασμός στους άλλους υποψήφιους περιφερειάρχες -βουλευτές: την Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Κεντρικής Μακεδονίας), τον Βαγγέλη Αποστόλου (Στερεάς Ελλάδας), τον Βασίλη Χατζηλάμπρου (Δυτικής Ελλάδας), την Ηρώ Διώτη (Θεσσαλίας), τον Μιχάλη Κριτσωτάκη (Κρήτης) και την Ολγα Γεροβασίλη (Ηπείρου). Ενώ υπάρχει και η ξεχωριστή περίπτωση του συνεργαζόμενου Οδυσσέα Βουδούρη (Πελοποννήσου), όπως και στους υποψήφιους δημάρχους, η περίπτωση του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα.
Κάποιοι δε εξ αυτών φέρονται ότι διαμαρτυρήθηκαν στην Κουμουνδούρου για την αιφνιδιαστική κίνηση Δούρου, με το πρόσθετο επιχείρημα ότι θα πιεσθούν από τους αντιπάλους τους στις Περιφέρειες γιατί δεν παραιτούνται και αυτοί.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζαν το γεγονός ότι ασκείται αντικειμενικά πίεση και στους υπόλοιπους υποψήφιους που τυγχάνουν ως σήμερα βουλευτές. Ωστόσο, θέμα ασυμβίβαστου από τη στιγμή που δεν τέθηκε από την αρχή, όταν προτάθηκε στα παραπάνω στελέχη να διεκδικήσουν τις Περιφέρειες, εκτιμάται ότι δεν θα είναι εύκολο να τεθεί εκ των υστέρων.
Η επικοινωνία Τσίπρα-Δούρου καταδεικνύει πάντως, αν μη τι άλλο, τη στενή επικοινωνία που έχουν πρόεδρος και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, όπως και ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικεί την πολιτική ανατροπή της κυβέρνησης, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας αποτελεί τη «μητέρα των μαχών» για τις περιφερειακές/ αυτοδιοικητικές εκλογές.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου