Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Νέος πονοκέφαλος του μεγάρου Μαξίμου

Ο Νίκος Σταυρογιάννης, ανεξάρτητος βουλευτής Φθιώτιδας, εκλέχτηκε δήμαρχος Λαμίας στις πρόσφατες εκλογές. Η εν λόγω εκλογή έδωσε ελπίδες στην Νέα Δημοκρατία, πως ο πρώτος επιλαχών που θα έπαιρνε την έδρα του νεοεκλεγέντος δημάρχου στη βουλή, θα προσέθετε ακόμη μια ψήφο στην εύθραυστοι
κυβερνητική πλειοψηφία και θα ενδυνάμωνε το σενάριο εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.
Άλλες ήταν όμως οι μύχιες σκέψεις του Νίκου Σταυρογιάννη. Ο βουλευτής όχι μόνον δεν προτίθεται να παραιτηθεί από βουλευτής αλλά προαναγγέλλει και προσφυγή στη δικαιοσύνη για να καταδείξει πως δεν είναι ασυμβίβαστο να είναι κανείς δήμαρχος και ταυτόχρονα και βουλευτής. Προς τούτο, δε, αναφέρει και παραδείγματα από χώρες της Ευρώπης.
Επαναλαμβάνει, δε, με κάθε ευκαιρία ότι..., «Δεν παραιτούμαι, δεν θα τους κάνω τη χάρη να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Επί τούτου, οι εκτιμήσεις της Συγγρού και του Μεγάρου Μαξίμου συγκλίνουν στην εκτίμηση πως, ακόμη και στην περίπτωση αποδειχθεί δικαστικά πως υπάρχει ασυμβίβαστο στη συνύπαρξη των θώκων βουλευτή και δημάρχου, θα έχουν παρέλθει κι οι ημερομηνίες για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας οπότε θα έχει νικήσει και το πείσμα του κ. Σταυρογιάννη.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου