Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Συναγερμός Βενιζέλου για κάλπες τον Μάρτιο

Σε μία προσπάθεια να «μπετονάρει» τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε κόμμα και κυβέρνηση αλλά και να θέσει σε εκλογική τροχιά τον κομματικό μηχανισμό ενόψει της προεδρικής εκλογικής τον Μάρτιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προγραμματίσει έναν μαραθώνιο συσκέψεων ο οποίος ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης με τα κυβερνητικά στελέχη του Κινήματος και θα ολοκληρωθεί το
μεσημέρι της Τετάρτης με την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Παράλληλα ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης σε στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης έθεσε το κόμμα και τις συνεργαζόμενες κινήσεις σε εκλογική εγρήγορση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες τον ερχόμενο Μάρτιο εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε επίσης να ξεκινήσει η διαδικασία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων από τώρα και προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εάν προκληθούν εκλογές με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν είναι δεδομένο ότι είναι χαμένες για την κυβερνητική πλειοψηφία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπολογίζονται αθροιστικά τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Στην σύσκεψη πήραν μέρος όλες οι κινήσεις που συναποτελούσαν την ΕΛΙΑ (Νέοι Μεταρρυθμιστές, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, Δυναμική Ελλάδα, Πρωτοβουλία Β κτλ) μαζί με δύο νέες συλλογικότητες: Την Πρωτοβουλία Κέντρου και τους PES Activists. Η Πρωτοβουλία Κέντρου προέρχεται από τον χώρο των Οικολόγων και σε αυτήν συμμετέχει η επιστήμονας Κων. Κοσμίδου που είχε έρθει στην τρίτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Αν Λοβέρδος, ο Π. Καψής, ο Γ. Ιωακειμίδης κ.α.

Προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου τις επόμενες ημέρες που θα αποτελείται από 400 άτομα με 30 μελή γραμματεία. Από την Οργανωτική Επιτροπή θα προκύψουν οι επιτροπές προγράμματος που θα ασχοληθεί με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης στην οποία θα τεθεί επικεφαλής ο Κ. Σκανδαλίδης, η επιτροπή κοινωνικών κινημάτων και το οργανωτικό.
Θα συσταθούν επιτροπές πρωτοβουλίας σε όλη την επικράτεια και κλιμάκια από κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης θα επισκεφτούν όλη την χώρα προτάσσοντας την διοργάνωση εκδηλώσεων που θα πραγματεύονται το χρέος, την αναθεώρηση του Συντάγματος, το νέο ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος. Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος η Δημοκρατική Παράταξη θα παραμείνει ανοιχτή για όλους αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διεύρυνση περιλαμβάνει το Ποτάμι, την ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

 Επιχείρηση Βενιζέλου να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ

Ο μαραθώνιος συσκέψεων με τα στελέχη της κυβέρνησης και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης σε συνδυασμό με την σύσκεψη των κινήσεων της Δημοκρατικής Παράταξης έχει ως βασικό στόχο την συσπείρωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενόψει της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή.
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος με την τακτική του επιδιώκει:
  • Να «μπετονάρει» τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς και τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ενόψει της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην βουλή. Από την μία πλευρά θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε κριτική που μπορεί να ασκηθεί εκ των υστέρων για την λήψη της απόφασης να ζητηθεί ψήφο εμπιστοσύνης. Από την άλλη θέλει να συσπειρώσει τους βουλευτές στην μάχη που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στην βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως μάλιστα έχει επισημάνει σε ομιλίες του, η ψήφος εμπιστοσύνης ζητήθηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να πάρουν τέλος στα σενάρια περί εκλογών που αποσταθεροποιούν την χώρα αλλά και για να ξεδιπλωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο προορίζεται ως λύση εξόδου από το Μνημόνιο. Εξάλλου εγκαινιάζοντας την νέα τακτική ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του στο Συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών είπε ότι χρειάζονται μόλις πέντε ημέρες για να καταστραφούν πέντε χρόνια προσπάθειας.
  • Να θέσει σε εκλογική ετοιμότητα την Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διαμορφωθούν το νωρίτερο δυνατό τα ψηφοδέλτια αφού απαιτούνται 420 υποψήφιοι σε όλη την επικράτεια και το Κίνημα δεν έχει τον μηχανισμό και την κοινωνική αποδοχή που διέθετε πριν από 20 χρόνια. Σε δεύτερο χρόνο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει σε εκλογική ετοιμότητα κόμμα και συνεργαζόμενες κινήσεις προκειμένου να αποφύγει γκρίνιες και κριτική για τις κινήσεις της κυβέρνησης μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, όπου αναμένεται να επιστρέψει και η πολιτική ζωή του τόπου στους πρότερους ρυθμούς όπου θα κυριαρχεί η διαπραγμάτευση με τη τρόικα. .
  • Με τον μαραθώνιο συσκέψεων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να «προλάβει» την όποια αντίδραση από την πλευρά βουλευτών που ανήκουν στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο. Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στα στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης δήλωσε ότι είναι πιθανό το σενάριο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχόμενες εκλογές τον Μάρτιο τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την σοβαρότητα με την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία θα πείσει την κοινωνία ότι διαθέτει σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.  
thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου