Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: εσωκομματική γκρίνια για το «άνοιγμα» στη ΔΗΜΑΡ

Σκληρή κριτική για τη διαφαινόμενη συνεννόηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ασκεί το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σόφη Παπαδόγιαννη.
Απορίας άξιον πώς εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η άποψη πολιτικού ανοίγματος προς τη ΔΗΜΑΡ.

Μια κριτική που διατυπώνεται μέσω του σάιτ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, iskra.gr., κατατίθεται μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Πολ. Γραμματείας αλλά και λίγα 24ωρα πριν τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το Σαββατοκύριακο.
Με αφετηρία της άποψής της ότι «η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να κινείται δογματικά προσκολλημένη στις διαχειριστικές του μνημονιακού -τροϊκανού πλαισίου θέσεις της», η στενή συνεργάτις του Παναγιώτη Λαφαζάνη χαρακτηρίζει «απορίας άξιον πώς εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η άποψη πολιτικού ανοίγματος προς τη ΔΗΜΑΡ, όταν άλλοι χώροι, πολιτικά συγγενείς της ΔΗΜΑΡ, όπως το Ποτάμι, την απαξιώνουν και για λόγους "αξιοπιστίας" αρνούνται και το διάλογο μαζί της».
«Είναι βέβαιο» -συνεχίζει- «ότι ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ και διάφορους άλλους "μεταμεληθέντες" μνημονιακούς θα είχε ολέθρια αποτελέσματα για τον ίδιο και τη φερεγγυότητά του, αλλά κυρίως για τον τόπο... Θα καταστήσουν ευάλωτη στις πιέσεις  και στους εκβιασμούς  του εγχώριου και ευρωενωσιακού κατεστημένου μια κυβέρνηση που αγωνίζεται να προχωρήσει με συνέπεια ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, με σοσιαλιστικό ορίζοντα».
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής, στο Φεστιβάλ Νεολαίας, είχε ζητήσει μια αριστερά με σταθερές αρχές και αξίες, αλλά όχι περιχαρακωμένη στον εαυτό της.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου