Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μια «εντυπωσιακή τούμπα» - Σόουμαν ο Βαρουφάκης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Γιάνη Bαρουφάκη εξαπέλυσε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Ο υπουργός Οικονομικών λειτουργεί σαν ένας σόουμαν και όχι ως δημόσιος λειτουργός που πρέπει να φέρει αποτελέσματα. Η χώρα έχει υποστεί βλάβη τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά
ο κ. Βενιζέλος.
Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μια «εντυπωσιακή τούμπα» και μια «γυριστή» σε σχέση με το χρέος.
Υπογράμμισε ακόμα ότι η χώρα κατέληξε σε μια χειρότερη συμφωνία και θα οδηγηθεί σε νέο δάνειο εκφράζοντας μάλιστα το φόβο ότι αυτή τη φορά οι όροι θα είναι σκληροί. Επισήμανε πως η συμφωνία που υπογράψαμε ήταν το μνημόνιο που υπαγόρευσε στην κυβέρνηση η ίδια η τρόικα.
Υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να έρθει προς κύρωση η συμφωνία της παράτασης στη Βουλή, πέραν των άλλων για να εξισορροπηθεί η σχέση των ελληνικών τραπεζών με την ΕΚΤ.
Οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Μαρτίου είπε, θα καλυφθούν από την άμεση και ταχύτατη προώθηση των μέτρων που συμφωνήσαμε και την επικύρωση της συμφωνίας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, πριν την 1η Μαρτίου.
Χαρακτήρισε επίσης «μπαλαμούτι» τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες από τα κεφαλαία του ELA.
«Ο κόσμος πίστεψε ότι από όλη αυτή τη φασαρία κάτι θα παίρναμε, αλλά τελικά μας πήραν κι άλλα», όπως για παράδειγμα τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν απόθεμα του ΤΧΣ, συνέχισε.
«Όταν πας να κάνεις τσαμπουκά πρέπει να έχεις σχέδιο», είπε ο κ. Βενιζέλος.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι θα αποχωρήσει απο την ηγεσία του κόμματος και θα αναλάβει πρωτοβουλία για οργανωτικό συνέδριο στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου