Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

«Κίνημα» στο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της επιλογής αριστερού προέδρου Δημοκρατίας

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Κ.Ο και της ανακοίνωσης από τον Αλ. Τσίπρα του ονόματος του υποψηφίου Προέδρου Δημοκρατίας σειρά βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος προεξάρχοντος του εμβληματικού Μανώλη Γλέζου
«δηλώνουν» την προτίμησή τους σε αριστερό υποψήφιο. 
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου - πλην νέου απροόπτου - θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης.   

Ποιοι δημοσίως δηλώνουν υπέρ αριστερού προέδρου    

Ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha είπε πως επιθυμεί αριστερό πρόεδρος καθώς αυτό  «θα είναι ολοκλήρωση της βούλησης του λαού που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ».
Και  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας μιλώντας στην Ελλη Στάη και την εκπομπή «Το TheTOC στα Παραπολιτικά 90,1»  επιβεβαίωσε τις σφοδρές ενστάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Δ. Αβραμόπουλου λέγοντας : Σας λέω ότι η άποψη αυτή δεν είναι μόνο του Παναγιώτη Λαφαζάνη και δική μου, είναι μια άποψη που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη μέσα στην Κ.Ο. του Σύριζα αλλά και στην κοινωνία.
«Θα ήθελα να είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά να ενώνει τον ελληνικό λαό με τη σοβαρότητά του, την σεμνότητά του και μια συνεπή στάση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την Αριστερά, προτιμά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Αλέκος Καλύβης, όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».
«Καταρχάς, από κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει ακουστεί όνομα Προέδρου. Από κει και πέρα, όσον αφορά το θέμα των προσώπων, εγώ έχω καταθέσει τη γνώμη μου, ότι η ανάγκη είναι να βρούμε πρόσωπο από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς» σημείωσε.
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και επίσης μέλος της ΠΓ, Στάθης Λεωτσάκος, μιλώντας στον «Αθήνα 984» είπε, μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόσωπο όχι με τα παλαιά χαρακτηριστικά της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς, αλλά κάποιος που να έχει μια αντιστοιχία με αυτό που συνέβη στις 25 Ιανουαρίου, χωρίς αυτό να το περιορίζω στα σχήματα Κεντροδεξιά- Κεντροαριστερά. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο που να υπερβαίνει αυτά τα σχήματα, να συμβολίζει την εθνική ενότητα, πρόσωπο διεθνούς κύρους και να έρχεται σε αντιστοιχία με τον ελληνικό λαό...».

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου