Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

"Αναρχική" σφαίρα και απειλές σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Ένα πολύ απειλητικό δισέλιδο κείμενο συνόδευε τον φάκελο που περιείχε μία σφαίρα των 32ΜΜ, με αποδέκτη τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, το οποίο είχε εντοπιστεί την περασμένη εβδομάδα στην
αλληλογραφία της Βουλής των Ελλήνων. Αν και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήθελαν να κρατήσουν «κρυφή» την αποστολή, μετά τη δημοσιοποίησή της, επιχειρούσαν να κρατήσουν χαμηλά τον βαθμό επικινδυνότητας και σοβαρότητας των «αποστολέων».
          Στο κείμενο που υπογράφεται από την ομάδα οργανωμένων αναρχικών κατά των πολιτικών της 5ετούς «χούντας» 2010-2015, εκτός από τις απειλές εναντίον του κ. Γρηγοράκου, εκτοξεύονται και άλλες εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο τέλος υπάρχει σφαγίδα με το γνωστό σύμβολο του αναρχικού κινήματος.

"Ένοπλη έφοδος"

Το ύφος και η γραφή, απέδιδε ιδιαίτερη σοβαρότητα στις απειλές, σε συνδυασμό με το επιστολικό διάγγελμα του Νίκου Μαζιώτη, που είχε δημοσιοποιηθεί εκείνη τη μέρα και έκανε λόγο για «Ένοπλη έφοδο για την κατάληψη των οχυρών της εξουσίας Βουλή-υπουργεία-τράπεζες-Τράπεζα της Ελλάδος». Ο φάκελος, κείμενο και σφαίρα, αποτέλεσαν αφορμή για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη φύλαξη στόχων που σχετίζονται με κυβερνητικά κτίρια.
          Αποστολέας εμφανιζόταν ένας «Νίκος Μιχαϊλίδης» από το πάρκο του... Σκοπευτηρίου Καισαριανής, πρόσωπο που από τις πρώτες έρευνες φαίνεται να είναι ανύπαρκτο. Ο φάκελος είχε φθάσει στη Βουλή, το πρωί της περασμένης Παρασκευής και μόλις πέρασε από το X-RAY διαπιστώθηκε ότι κάτι ύποπτο υπάρχει στο περιεχόμενο του. Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και διαπιστώθηκε πως περιείχε μια σφαίρα των 32 mm, καθώς και το δισέλιδο κείμενο με απειλές, που είχε γραφεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου