Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ελλη Στάη: Μην φτωχοποιήσετε όλους τους Ελληνες!

Βλέποντας το ρολόι που είχε στην οθόνη του το CNN χτες το βράδυ λίγο πριν από τη 1 ώρα Ελλάδας μετά τα μεσάνυχτα, να μετράει δευτερόλεπτο δευτερόλεπτο για να αναγγείλει τηλεοπτικά δραματοποιημένη την επίσημη χρεοκοπία
της Ελλάδας,( αφού δεν πληρώσαμε τη δόση στο ΔΝΤ), δεν ήξερα αν η οργή, η θλίψη ή η απώλεια της εθνικής μου αξιοπρέπειας ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα.
Όταν το πρωί ξύπνησα και είδα να μεγαλώνουν οι ουρές των συνταξιούχων στις τράπεζες για 120 ευρώ έναντι, με αλφαβητική σειρά, και με την απόλυτη αβεβαιότητα αν θα υπάρχουν έστω κι αυτά την επόμενη βδομάδα, (Ναι, έχω κι εγώ ηλικιωμένη μητέρα που έχει μόνο τη σύνταξή της και θέλει να ζει από αυτή και να μην τη ζω εγώ, για να αισθάνεται αξιοπρεπής... ), ξέροντας τι συμβαίνει στην αγορά, στις δουλειές που απέμειναν... Η οργή ήταν το μόνο "λογικό" συναίσθημα.
Η ψυχραιμία όμως είναι η μόνη επιλογή για τα δραματικά γεγονότα που ήδη ζούμε και τα πιο δραματικά που θα έρθουν αν δεν μείνουμε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι να σώσουμε όλοι μαζί  τη χώρα μας.
Ζήσαμε 5 χρόνια επώδυνα που φτωχοποίησαν μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Τώρα τρέχουμε ολοταχώς στη φτωχοποίηση και την αδυναμία όλων των Ελλήνων.
Προς την κυβέρνηση:
Κρατήστε μας ζωντανούς στην Ευρώπη. Για να μπορέσουμε όλοι μαζί πια σε ένα αληθινό μέτωπο εθνικής σωτηρίας να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.
Στην πολιτική είναι περήφανο και  αξιοπρεπές το mea culpa, το έκανα λάθος. Είναι τραγικό και δειλό το δυστυχώς επτωχεύσαμε...


thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου