Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Ένα τρίτο πακέτο μπορεί να έχει σκληρότερους όρους

Ήταν πολύ αργά για να παραταθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας της έκτακτης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, την Τρίτη το βράδυ, όπως μεταδίδει το Reuters

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, η στάση της χώρας προς τους δανειστές και τους εταίρους της στην ευρωζώνη θα πρέπει να αλλάξει πριν συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, το Eurogroup θα συνεδριάσει και πάλι την Τετάρτη για να συζητήσει νέες προτάσεις που θα υποβάλει η Ελλάδα.
«Η πολιτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν φαίνεται να έχει αλλάξει», είπε.
Οποιοδήποτε αίτημα για ένα νέο σχέδιο από την Ελλάδα θα εξεταστεί μετά το δημοψήφισμα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, σημειώνοντας ότι ένα νέο πρόγραμμα μπορεί να επιβάλει σκληρότερους όρους από πριν.

 

Στην ίδια γραμμή και το Βερολίνο

Τείχος συναντά και στο Βερολίνο η νέα πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά καθώς Μέρκελ, Γκάμπριελ και Σόιμπλε δηλώνουν πως δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής εκτός κι ...ακυρωθεί.      
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters η κ. Μέρκελ φέρεται να είπε σε βουλευτές της γερμανικής βουλής ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε μια νέα πρόταση πριν τη διεξαγωγή του ελληνικού δημοψηφίσματος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γκάμπριελ φέρεται να είπε πως η Ελλάδα πρέπει να ακυρώσει το δημοψήφισμα προκειμένου να επανεκκινήσουν οι συζητήσεις.
Πριν από την Κυριακή δεν θα συζητήσει η Γερμανία νέα πρόταση, εκτός αν ακυρωθεί το δημοψήφισμα, φέρεται να δήλωσε σε γερμανούς βουλευτές και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Β. Σόιμπλε.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου