Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

META TO TΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή GREXIT Γιατί γελάει ο πρωθυπουργός και στις πιο δραματικές στιγμές

Μπορεί λίγο νωρίτερα η Ευρωζώνη να του είχε επιδόσει το τελεσίγραφο «Μνημόνιο ή Grexit», ωστόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις σύντομες δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής εμφανίστηκε, όπως πάντα, με το γνωστό πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο
πρόσωπό του.
Κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της πρωθυπουργίας του η χώρα έχει βρεθεί πολλές φορές σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και ο ίδιος έχει λάβει μέρος σε Συνόδους Κορυφής εξαιρετικά κρίσιμες, όπου σίγουρα αυτά που συζητήθηκαν δεν ήταν για γέλια.
Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας τις περισσότερες φορές, όπως τον έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός, χαμογελούσε. Ακριβώς όπως και χθες. Χαμόγελο που δεν υπήρχε στο πρόσωπό του μόνο κατά τη διάρκεια της δήλωσής του στους δημοσιογράφους αλλά και κατά τη διάρκεια της Συνόδου. 
Οπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, την ώρα που οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρωζώνης εμφανίζονταν προβληματισμένοι και κατηφείς (Ανγκελα Μέρκελ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Φρανσουά Ολάντ, Μαριάνο Ραχόι), ο Αλέξης Τσίπρας δεν χαμογελούσε απλά, αλλά γελούσε πλατιά. Οπως καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. 
Το χαμόγελο του Τσίπρα στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής δεν έμεινε ασχολίαστο ούτε από τον αρθρογράφο της Corriere della sera Φαμπρίτζιο Γκορία: «Ο Τσίπρας χθες. Η Σύνοδος ήταν τόσο αστεία;», έγραψε. 
Στις 6 Φεβρουαρίου 2015 η Bild σχολίαζε το γέλιο του Αλέξη Τσίπρα: «Η χώρα του είναι χρεοκοπημένη κι αυτός γελάει...»
«Η χώρα του είναι χρεοκοπημένη κι αυτός γελάει...». Η Bild υπενθύμιζε επίσης στους αναγνώστες της πως το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται σε 315 δισεκατομμύρια ευρώ. «Την ώρα που η πατρίδα του βρίσκεται σε δυσχερή θέση, αυτός μοιράζει χαμόγελα...».
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Κύπρο, τη Ρώμη, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και εν συνεχεία επέστρεψε στην πατρίδα του. Ο φακός τον δείχνει πάντα να έχει πολύ καλή διάθεση, να χαμογελά σε όλους τους σταθμούς της πρώτης ευρωπαϊκής περιοδείας του από την ανάληψη των καθηκόντων του. Το ερώτημα, όμως, είναι τι θα κάνει όταν επισκεφθεί την Γερμανία», έγραφε η Bild.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου