Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΟΥ

-Εδώ και λίγες ώρες μπήκαμε στην ημέρα των εκλογων. Εκλογές, που η πλειοψηφία των πολιτών δεν ήθελε και η χώρα δεν χρειαζόταν .

-Έχω γράψει και έχω μιλήσει, για την στρατηγική και τους στόχους των κομμάτων και την ασυμβατοτητα τους, με τις οξυτατες ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας .


-Ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα κόμματα, ο Συριζα και η ΝΔ, δεν παρουσίασαν ως οφειλαν απο την ευθυνη που έχουν, συγκροτημένη και εφαρμοσιμη πρόταση για την επόμενη ημέρα, μετά την ψήφιση και από τους δύο του 3ου μνημονίου. Το γεγονός αυτό αποτελεί την απόλυτη διαψευση της προπαγάνδας τους , με την οποία έγιναν κυβερνησεις διαδοχικά εις βάρος της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας.
-Η προεκλογική περίοδος κινδύνεψε πολλές φορές να εκτραχυνθει, στην ακραία πόλωση και την χυδαιοτητα. Το απέτρεψαν οι πολίτες με την αδιαφορία και την ψυχραιμία τους, αφού τώρα ξέρουν ότι την επόμενη ημέρα θα ψηφιζουν μαζί τους εφαρμοστικους νόμους ,του τρίτου μνημονίου.
-Το αποτέλεσμα είναι, λίγο πολύ γνωστό. Το δείχνουν οι δημοσκοπησεις, το υπαινισσονται τα κόμματα, το εκτιμούμε όλοι. Τα κόμματα του μνημονίου αθροιστικά θα πάρουν περίπου 80%.
-Κυβέρνηση θα υπάρξει, έχουν δεσμευτεί τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο απέναντι στους πολίτες και στους εταίρους και δανειστές.
-Η πορεία της κυβέρνησης και
κατ 'επέκταση της χώρας δεν είναι διασφαλισμενη, γιατί κανένα κόμμα δεν πιστεύει αυτό που ψήφισε και αυτό που θα ψηφίζει. Ούτε βέβαια έχει δυστυχώς να προτείνει και κάτι διαφορετικό.
-Τα κόμματα του ΚΈΝΤΡΟΥ και της ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , θα πρέπει να υποστηριχθουν, για να μειώσουν την βίαιη παραμόρφωση , που εκβιαστηκα επιβάλλει και δημιουργεί ο εκλογικός νομος. Αυτό θα βοηθήσει ,σε ενα βαθμό, την πολιτική σταθερότητα και την ομαλή συνέχεια της χώρας, γιατί θα περιορίσει τις μικροκομματικες σκέψεις των ισχυρών εκλογικά κομμάτων, που μπορεί να οδηγήσουν πολύ σύντομα και πάλι την χώρα σε εκλογές.
-Στηρίζω και ψηφίζω την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ ),για συναισθηματικους και πολιτικούς λόγους.
-Η υποστήριξη και η ψήφος μου, όπως έχω πολλές φορές και δημόσια δηλώσει , είχε και έχει ένα νόημα. Δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι ο πρόθυμος ουραγός κάθε κυβέρνησης και κάθε πολιτικής, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου από πέντε κόμματα, με διαφαινομενο στόχο την συμμετοχή στην νομη της κυβερνητικής και κρατικής εξουσίας .

-Τώρα ακόμη περισσότερο ,αφού δεν το εκανε πριν σχηματιστει η κυβερνηση Σαμαρα, ή πριν ψηφισει το τριτο μνημονιο, αν θέλει να αποκτήσει αυτόνομο και πρωταγωνιστικο ρόλο ,για να βοηθήσει την χώρα και την προσπάθεια των πολιτών, θα πρέπει την επόμενη των εκλογων να θέσει τις βασικές προϋποθέσεις, που θα συμφωνηθουν μεταξύ των κομμάτων, που θα συγκροτησουν την κυβέρνηση.

α )Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα είναι η αλλαγη του εκλογικου νόμου, με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.
β )Ένα ελάχιστο εθνικό σχέδιο μεταρρυθμισεων στο κράτος, την οικονομία και το πολιτικό σύστημα, που θα ενσωματώνει και θα υπερβαίνει το μνημόνιο.
γ )Διάρκεια της κυβέρνησης τουλάχιστον τρία χρόνια, όσο και το τρίτο μνημόνιο.

-Εάν δεν γίνουν αποδεκτοί οι όροι δεν πρέπει να συμμετέχει στην κυβέρνηση.

-Είτε συμμετεχει, ειτε οχι , πρέπει να προχωρήσει , αφού διαμορφώσει το δικό του σχέδιο μεταρρυθμισεων, την αυτόνομη ,υπεύθυνη και δημιουργική πορεία του στην κοινωνία και το κοινοβούλιο.

-Να συμμετέχει ουσιαστικά ,στην ανασυνθεση του χώρου του ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ και της ΣΎΓΧΡΟΝΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, μέσα από την κοινωνία, με ένα οδικό χάρτη, που θα οδηγεί στην δημιουργία ενός νέου κόμματος ισχυρού ,πρωταγωνιστικου και χρησιμου στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου