Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ρεκόρ συμμετοχών με 21.000 δρομείς στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης!

Συνολικά 20.506 δρομείς θα πλημμυρίσουν τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μέτρων.
Οι δρομείς που έχουν ήδη εξασφαλίσει μία θέση στη μεγαλύτερη νυχτερινή γιορτή της χώρας, ανέρχονται σε 18.506. Σε αυτούς θα προστεθούν άλλοι 2.000 συμμετέχοντες της... τελευταίας στιγμής,
οι οποίοι θα μπορούν να εγγραφούν αύριο, Πέμπτη και μεθαύριο, Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ, όπου στεγάζεται το Κέντρο Εγγραφών (Registration Centre).

Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου, ο γγ του ΜΕΑΣ Τρίτων, Γιάννης Ποδιώτης, ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε ακόμη και τον 10ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, καθώς η τελική καταμέτρηση έδειξε ότι ο αριθμός των δρομέων είναι φέτος αυξημένος κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Βούλα Πατουλίδου, υπογράμμισε ότι η διοργάνωση είναι ένα από τα δεδομένα που μπορούν να προσελκύσουν κόσμο και να βάλουν τη Θεσσαλονίκη στον τουριστικό χάρτη. «Συμμετέχουν σχεδόν οι πάντες, αλλά ακόμη και όσοι δεν συμμετέχουν, έχουν την εναλλακτική να χειροκροτούν αυτούς που τρέχουν», είπε η κα Πατουλίδου. Αντίστοιχα, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Έλλη Χρυσίδου σημείωσε ως πρώτο στόχο την εξωστρέφεια της πόλης, αλλά και τη σημασία του βαδίσματος στην καθημερινότητα των δημοτών της Θεσσαλονίκης.
Έρχεται... επιστημονικό συνέδριο από το ΑΠΘ
Στον επιστημονικό χαρακτήρα της διοργάνωσης εστίασε ο διεθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται μία συνεργασία έκπληξη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που θα αφορά τη διοργάνωση ενός ετήσιου συνεδρίου, συνδυασμένου με τους Μαραθώνιους της πόλης.
«Είναι μία διοργάνωση που δεν έχει μόνο αθλητικό χαρακτήρα, αλλά και κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και τώρα και επιστημονικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι στον φετινό Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο θα υπάρχουν δύο κύματα εκκίνησης. Παράλληλα, η διαδρομή είναι βελτιωμένη για τους αθλητές, καθώς θα έχει δύο στροφές, αντί για τρεις που είχε στις προηγούμενες διοργανώσεις, ενώ έχει χαρακτηριστεί μία από τις κορυφαίες διαδρομές παγκοσμίως.
Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου