Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Πανηγυρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση της Eldorado από τις Σκουριές

Πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ Βρυξελλών για την αναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής την ώρα που η Κομισιόν αφήνει αιχμές, και στην Ελλάδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εγκαλούν την κυβέρνηση για την στάση της έναντι της επένδυσης.

Το επίμαχο tweet: Θετική είδηση η αποχώρηση της Eldorado    

Ο λογαριασμός «SYRIZA EP» στο twitter, που προφανώς αναφέρεται στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, έκανε retweet το ακόλουθο tweet:
«Θετική είδηση η αποχώρηση της Eldorado Gold από τις Σκουριές. Τέλος στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Η Χαλκιδική αξίζει άλλο μέλλον». 


Ο Γ. Καρατσιουμπάνης που έκανε το πρώτο tweet είναι οικονομολόγος πολιτικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκης Αριστεράς για λογαριασμό της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο.   

Κομισιόν: Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί για προσέλκυση και διατήρηση επενδύσεων

Νωρίτερα η Κομισιόν είχε αφήσει διακριτές αιχμές για την εξέλιξη στην επένδυση της Eldorado.    
«Πρόκειται για ίδια εταιρική απόφαση και δεν σχολιάζουμε σε αυτές τις περιπτώσεις», ήταν η απάντηση της εκπροσώπου της Επιτροπής, Βανέσα Μοκ όταν ετέθη το θέμα. 
Ωστόσο, η ίδια εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί η Ελλάδα, μέσω του προγράμματος προσαρμογής, στοχεύουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στην προσέλκυση και διατήρηση εγχώριων και διεθνών επενδύσεων.

Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα 

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση με τη στάση της έναντι της επένδυσης στις Σκουριές στέλνει λάθος μήνυμα και βλάπτει τη χώρα ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eldorado Gold κ. Paul Wright 
«Η επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές έγινε αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης του ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι το πάγωμα της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η ζημιά στην τοπική αλλά και την εθνική οικονομία είναι μεγάλη. Η ζημιά στην Ελλάδα είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς στέλνει το λάθος μήνυμα στις διεθνείς και την εγχώρια αγορά.

Χρειαζόμαστε επειγόντως ιδιωτικές επενδύσεις. Εκτιμούμε ότι μόνο αν προσελκύσουμε επενδύσεις ύψους 100 δισ. μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία, θα μειωθεί η ανεργία, θα εγγυηθούμε αξιοπρεπείς συντάξεις και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική. Οι επενδύσεις είναι το καύσιμο ανάπτυξης.

Η ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στέλνει σήμερα το λάθος μήνυμα. Και αυτό προκαλεί αμέσως αποεπενδύσεις. Γι’ αυτό χρειάζεται επειγόντως μια άλλη πολιτική η χώρα. Αυτή που η Νέα Δημοκρατία υπεύθυνα προτείνει.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Οι ιδεολογικές εμμονές πλήττουν τη χώρα  

 

«Η αναστολή εργασιών στα μεταλλεία Χαλκιδικής, οδηγεί σε μια Ελλάδα της μεγαλύτερης ανεργίας», αναφέρει η Δημοκρατικής Συμπαράταξη για την αναστολή εργασιών της Eldoraldo Gold.

«Όταν θριαμβεύουν οι ιδεολογικές εμμονές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τότε παθαίνουν πανωλεθρία η περιφερειακή ανάπτυξη, η απασχόληση και η εθνική οικονομία», σημειώνει ο Υπεύθυνος του τομέα Υποδομών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μανιάτης. 

Και τονίζει: «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο ορυκτός μας πλούτος, να αποτελέσει βασικό πυλώνα του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας και για να σταματήσει επιτέλους αυτός ο αναπτυξιακός μας κατήφορος». 
 

Ενωση Κεντρώων: δεν έχουμε πολυτέλεια να διώχνουμε επιχειρήσεις

 
Στην σημερινή Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε επιχειρήσεις, εκείνο όμως που επιβάλλεται να κάνουμε είναι όλες οι επενδύσεις να τηρούν αυστηρά τους περιβαλλοντικούς όρους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων για το θέμα που έχει προκύψει στις Σκουριές. 

«Κηρύγματα που διχάζουν την κοινωνία πρέπει αποφεύγονται από τα κόμματα», καταλήγει.
Μετά την άμεση αναστολή των εργασιών που ανανκοίνωσε η Eldorado Gold

Ποτάμι: Ο Σκουρλέτης διορίζει συζύγους γιατί να σκεφτεί τους εργαζόμενους;

Δηκτική η ανακοίνωση του Ποταμιού για το θέμα της αναστολής των εργασιών στις Σκουριές καθώς εγκαλεί τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη ότι ενώ φροντίζει το διορισμό στο δημόσιο συζύγων και φίλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για τις 2.500 οικογένειες των εργαζομένων στα μεταλλεία.        
Η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:

Η αναστολή της επένδυσης στις Σκουριές με άμεση συνέπεια την απόλυση 600 εργαζομένων είναι ένα ακόμη λάθος της ανίκανης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η ανεργία ανεβαίνει, η κυβέρνηση μιλάει για προσέλκυση επενδύσεων και η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση ξένων κεφαλαίων στην χώρα μας- ύψους 1,2 δισ. ευρώ- φεύγει. Η αποχώρηση του Καναδικού Ομίλου θα προκαλέσει ζημιά εθνικών διαστάσεων. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφασίσει υπέρ της έκδοσης των απαιτούμενων αδειών. Ο υπουργός Σκουρλέτης όμως δε νοιάζεται. Φροντίζει για τον διορισμό στο δημόσιο των συζύγων και των φίλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί να σκεφθεί και τις οικογένειες των 2.500 εργαζομένων στις Σκουριές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου