Σειρά ερωτημάτων για το γεγονός ότι ο αριθμός των προσφύγων που δίνει επισήμως η κυβέρνηση μειώθηκε ξαφνικά κατά 3.000 μέσα σε μία ημέρα, θέτει το Ποτάμι.
«Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση προκύπτει ότι σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα 3.122 λιγότεροι πρόσφυγες και μετανάστες σε
σύγκριση με χθες (χθες ήταν 52.207 και σήμερα 49.085)», σημειώνει η Σεβαστουπόλεως και αναρωτιέται:
«Το ερώτημα που τίθεται αβίαστα είναι: τι απέγιναν τόσοι άνθρωποι σε μια μέρα; Επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία; Είναι λάθος τα στοιχεία που δίνονται; Έφυγαν από την Ελλάδα για άλλους προορισμούς; Αν ναι, αυτό έγινε νόμιμα ή παράτυπα; Αναμένουμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης.
"Ανίκανη η κυβέρνηση"
Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τα χτεσινά επεισόδια στην Ειδομένη και τη δυσκολία παραμονής εκεί των μεγάλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη επισημαίνει ότι «ενώ εκφράζονται πλέον ευθέως οι φόβοι ότι μετά τη δολοφονική βαρβαρότητα στις Βρυξέλλες η Ευρώπη θα περιχαρακωθεί ακόμη περισσότερο απέναντι στην προσφυγική κρίση και η διαχείριση θα γίνει πολύ πιο ανελαστική, στην Ελλάδα νομίζουμε ότι για όλα υπάρχει χρόνος».
Όπως αναφέρει, «μόνο σε εμπόλεμες περιοχές έχουν αναγκαστεί ΜΚΟ να διακόψουν την παρουσία τους. Και αυτό δείχνει πολλά για την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση. Μια κρίση που εν πολλοίς η ίδια άφησε να διογκωθεί. Ούτε καν τη σίτιση αυτών των ανθρώπων δεν κατάφερε να οργανώσει η Κυβέρνηση. Τρανή απόδειξη της αποτυχίας της, οι διαρροές για ανάμειξη από σήμερα στη σίτιση και του Στρατού. Κι όλα αυτά παρά την πρωτοφανή αλληλεγγύη των Ελλήνων σε τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες.
Και ενώ χτες ο εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποκάλυπτε ότι «δεν υπάρχει κανείς στην κυβέρνηση για να μιλήσουμε και να αναφέρουμε τα προβλήματα» ο λαλίστατος εκπρόσωπος του Συντονιστικού για του Πρόσφυγες ασχολήθηκε με το μείζον θέμα της διαφοράς των πλαστικών από τις μεταλλικές χειροπέδες.
Το Ποτάμι επιμένει πως χρειάζεται ένας ευέλικτος και ισχυρός διοικητικός μηχανισμός με επικεφαλής εγνωσμένης εμπειρίας και αποτελεσματικότητας, που θα στελεχώσει και θα λειτουργήσει αυτόν τον νέο μηχανισμό. Με σχέδιο και χωρίς ιδεολογικές κραυγές. Σε κάθε περίπτωση ας σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους που μπορεί να ενδιαφέρονται για την κόντρα Μαρξ- Μπακούνιν αλλά πρωτίστως αναζητούν φροντίδα και απαντήσεις για το μέλλον τους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου